Αυταπάτες για δεύτερη φορά δεν συγχωρούνται στην κάλπη

6

Πάνος Αμυράς

Εχεις όλη την καλή διάθεση να ακούσεις τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, στις δημοκρατίες ο ανταγωνισμός των κομμάτων σε προγραμματικά ζητήματα είναι προς όφελος των πολιτών και των θεσμών.

Ταυτόχρονα, θεωρείς ότι ο κ. Τσίπρας, ύστερα από 4,5 χρόνια στο τιμόνι της χώρας και τρία έτη επιστροφής στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει διδαχθεί από τα λάθη του και θα θέλει να παρουσιάσει ένα νέο πλαίσιο προκειμένου να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει στην καταλληλότητα από τον Μητσοτάκη σε θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής.

Και ύστερα έρχεται η προσγείωση, η αναβίωση του Προγράμματος Θεσσαλονίκης από τον Τσίπρα, και μάλιστα με πλειοδοσία παροχών ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, που προκαλεί θυμηδία, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες της κοινωνίας δεν καλύπτονται με τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, που έφεραν δεινά στη χώρα και απίστευτα βάρη στους φορολογουμένους, ιδίως της μεσαίας τάξης.

Η διαβεβαίωσή του ότι «το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο» έχει χαραχθεί στη μνήμη από το 2014, όταν και τότε έδινε τις ίδιες εγγυήσεις μαζί με τη σιγουριά ότι θα παρακαλούν να μας δανείσουν. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι.

Ο οικονομικός αναλφαβητισμός του Τσίπρα δεν γίνεται πια πιστευτός από τους πολίτες, ο ισχυρισμός του ότι μόνο στο τελευταίο εξάμηνο οι φόροι αυξήθηκαν από τον Μητσοτάκη κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η επιτομή της διαστρέβλωσης, τα έξτρα έσοδα του κράτους δεν ανέβηκαν από αυξήσεις φόρων (αντιθέτως, αρκετές επιβαρύνσεις έχουν μειωθεί), αλλά από την ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 7,7%.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook