Υπουργείο Παιδείας και Κωμωδίας

39

Γράφει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Γαβρόγλου, Μπαξεβανάκης και Ζουράρις μπορούν άνετα να γραφτούν στην ιστορία ως η χειρότερη “υπουργική ομάδα” που πέρασε από το υπουργείο Παιδείας.

Με την εξωτερική πολιτική δεν έχει την παραμικρή σχέση ή, για την ακρίβεια, έχει άγνοια. Στα οικονομικά ζητήματα έχει μαύρα μεσάνυχτα. Στα θέματα Άμυνας έχει άπωση λόγω αριστερής διαπαιδαγώγησης. Τα ζητήματα περιβάλλοντος και οικολογίας είναι γι’ αυτόν αδιάφορα, παρότι για ένα διάστημα ο Συνασπισμός, εκτός από «της Αριστεράς και των Κινημάτων», ήταν και «της Οικολογίας». Με το σκέλος των επενδύσεων γοητεύτηκε εσχάτως, προσπαθώντας να διώξει τις αγκυλώσεις που τον κατατρέχουν από τα εφηβικά χρόνια. Ας μη μιλήσουμε για τα ενεργειακά, που είναι σύνθετα, ή τα αγροτικά, που δεν έχουν ίχνος ενδιαφέροντος.

Έλεγες, δεν μπορεί, νέος άνθρωπος είναι, τουλάχιστον θα έχει μανία και επιμονή με την παιδεία και την έρευνα. Έλα όμως που ούτε σε αυτά τα ζητήματα έχει δείξει καμία ζέση ο Αλέξης Τσίπρας. Τουναντίον, αν σκεφτεί κανείς πως γι’ αυτό το τόσο σημαντικό υπουργείο έχει επιλέξει την πλέον περιθωριακή τριπλέτα. Γαβρόγλου, Μπαξεβανάκης και Ζουράρις μπορούν άνετα να γραφτούν στην Ιστορία ως η χειρότερη «υπουργική ομάδα» που πέρασε από το υπουργείο Παιδείας. Τα τελευταία 24ωρα, μετά και τη μνημειώδη απόφαση του κ. Γαβρόγλου να καταργήσει τις εκδρομές στο εξωτερικό, ειπώθηκαν ασύλληπτες ανοησίες, πασπαλισμένες με ανόητα επιχειρήματα, δήθεν κοινωνικά ευαίσθητων ανθρώπων. Αποκορύφωμα ωστόσο είναι τα όσα είπαν οι κ.κ. Μπαξεβανάκης και Ζουράρις για να δικαιολογήσουν/αιτιολογήσουν την απόφαση. Μίλησαν για τα μεθύσια και τις επισκέψεις σε μπουρδέλα. Κοινώς, ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό γίνονται είτε για να πάνε σε μπαρ και να μεθύσουν οι μαθητές είτε για να κάνουν αγοραίο σεξ οι νεαροί μαθητές στους κατά τόπους οίκους ανοχής.

Οποιοσδήποτε σοβαρός πρωθυπουργός θα τους είχε φωνάξει και τους τρεις και θα τους είχε στείλει σπίτι τους, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που διαπρέπουν στην μπουρδολογία. Ανθολόγιο φτιάχνει κανείς με τα όσα κατά καιρούς έχουν πει ή πράξει: Για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα μπρος – πίσω, για το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα που θα αντιμετωπίσει τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια, για τα νησιά που δεν πειράζει να χάσουμε, για την κατάργηση των εκδρομών, για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ουσιαστικά φταίει που έχει γίνει στόχος επιθέσεων κ.λπ. Θα μου πεις, αν ήταν στοιχειωδώς σοβαρός ο κ. Τσίπρας, δεν θα επέλεγε τον Γαβρόγλου και τον Ζουράρι για το υπουργείο Παιδείας, ούτε θα άφηνε στον πάγκο τον σύντροφο Πάντζα ως χρυσή εφεδρεία…

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook