Με την πυκνότητα των ειδήσεων για ενήλικες των τελευταίων ετών, σχεδόν ξεχάσαμε να ασχοληθούμε με τη γενιά που σήμερα είναι στα σχολεία.
Τα σημερινά 14χρονα και 15χρονα παιδιά μας θα βρεθούν σε ελάχιστα χρόνια στο τιμόνι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς τους υπόλοιπους είμαστε ήδη πολύ μεγάλοι και ανίκανοι να αντιληφθούμε πώς δουλεύουν τα γρανάζια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πόσο μάλλον να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που προσφέρει στην πλήρη λειτουργία της για να δημιουργήσουμε πλούτο.
Ας δούμε λοιπόν πώς θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό email που θα μπορούσα να βρω στο inbox μου μετά από 2-3 χρόνια:
Φίλε Άγη, είμαι ο Νίκος και είμαι 17 ετών.
Σου στέλνω αυτό το email γιατί θέλω τη βοήθειά σου για να βρω πελάτες στη startup μου.
Ελπίζω να το δημοσιεύσεις για να μάθουν πιθανοί πελάτες τις λύσεις που προσφέρω εδώ και ένα μήνα πλήρως δοκιμασμένες.
Πριν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησα να φτιάξω ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για το χώρο του Τουρισμού, δηλαδή των ξενοδοχείων και των εστιατορίων-καφέ.
Το σύστημά μου βασίζεται σε εφαρμογές open source Τεχνητής Νοημοσύνης, τις οποίες έχω συνδέσει για να διευκολύνω σχεδόν όλες τις εργασίες σε ένα ξενοδοχείο, μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο. Χρησιμοποιώ τους Agents, οι οποίοι κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά για κάθε πελάτη μου.
Ξενοδοχεία: Ο Ξενοδοχειακός-Agent μπαίνει στο site του ξενοδοχείου και, όταν μπει ένας πελάτης στην ιστοσελίδα, τον χαιρετά στη γλώσσα του (την βλέπει από την IP) και τον ξεναγεί στο ξενοδοχείο. Μόλις τελειώσει η ξενάγηση, τον ρωτά πότε θα ήθελε να επισκεφτεί για διακοπές. Αφού ακούσει τις ημερομηνίες, τον ρωτά πόσα άτομα θα είναι η κράτηση και αν ενδιαφέρεται να του προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για χαμηλότερο κόστος.
Αφού συνεννοηθεί με τον πελάτη και βρει το καλύτερο πακέτο που τον ενδιαφέρει, του δίνει τη δυνατότητα να κάνει customizations, όπως το πρωινό που θα παίρνει, αν θέλει να νοικιάσει αυτοκίνητο, αν θέλει να τον παραλάβει ταξί από το αεροδρόμιο, κ.λπ. Μετά, στέλνει όλες τις πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων, κάνει τις κρατήσεις και του στέλνει ένα QR code στο κινητό του με όλες τις λεπτομέρειες της κράτησης, καθώς και την απόδειξη για την πληρωμή του. Επίσης, ενημερώνει το λογιστικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου και πληρώνει τους φόρους που αναλογούν σε αυτές τις κρατήσεις αυτομάτως. Αν ο πελάτης θέλει να κάνει κάποια αλλαγή, απλά ξαναμπαίνει και πάλι συζητάει με τον Agent στην ιστοσελίδα.
Εστιατόρια και καφέ: Ο πελάτης, μόλις φτάσει στο τραπέζι του, μπορεί να σκανάρει ένα QR code με το κινητό του και να μιλήσει με τον Γκαρσόνι-Agent. Πάλι του εξηγεί το μενού και τις τιμές και παίρνει την παραγγελία με όλες τις λεπτομέρειες που θέλει ο πελάτης. Όταν τελειώσει και οριστικοποιήσει με την ησυχία του ο πελάτης, χωρίς πίεση, ο Agent στέλνει την παραγγελία στην κουζίνα, πληρώνει από το κινητό του πελάτη και καταχωρεί την παραγγελία στα λογιστικά βιβλία του εστιατορίου, κ.λπ.
Λίγο μετά, η παραγγελία καταφθάνει από κάποιον σερβιτόρο που θα εξυπηρετήσει το τραπέζι.
Αυτοί οι Agents είναι διαθέσιμοι σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο και εστιατόριο χωρίς κανένα ξεχωριστό μηνιαίο ή αρχικό κόστος, ενώ σε λειτουργία πληρώνονται με το 1% του λογαριασμού που κάνουν οι πελάτες.
ΑΠΟ GAPITAL.GR







