«Μάθε πού ψηφίζεις» και από τηλεφώνου -Το ωράριο για τις εκλογές 2023

12

Τη δυνατότητα να μάθουν πού ψηφίζουν, εύκολα και γρήγορα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν και οι πολίτες της χώρας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω Διαδικτύου.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν πλέον «κλειδώσει» και εκατομμύρια πολίτες, μεταξύ αυτών και εκατοντάδες χιλιάδες «πρωτάρηδες» της κάλπης, ετοιμάζονται να ψηφίσουν. Όλη η διαδικασία των εκλογών περιγράφεται λεπτομερώς στην εγκύκλιο που έχει εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκλογικό κουίζ: Ποιοι δεν βάζουν σταυρούς στις βουλευτικές εκλογές
«Μάθε πού ψηφίζεις» και από τηλεφώνου -Το ωράριο

Οι εκλογείς που θέλουν να μάθουν πού ψηφίζουν μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις».

Όσοι, όμως, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του «Μάθε πού ψηφίζεις». Το τηλεφωνικό κέντρο απαντά στους αριθμούς 2131361500 και 2131313800 και λειτουργεί από τις 8:00 (πρωί) έως τις 20:00.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση. «Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, οι εκλογείς παρακαλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ.
εκλογές 2023 μάθε πού ψηφίζεις – ένας άνδρας στην ηλικία των 50 κρατά το κινητό του τηλέφωνο και πληκτρολογεί αριθμούς
«Μάθε πού ψηφίζεις» και από τηλεφώνου στις εκλογές 2023 / SHUTTERSTOCK
Η ιστοσελίδα «Μάθε πού ψηφίζεις»

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr, oι χρήστες της εφαρμογής δεν χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζουν τον ειδικό εκλογικό αριθμό. Αρκεί να συμπληρώσουν το επώνυμο και τα δυο πρώτα γράμματα από το όνομα, το όνομα πατρός και το όνομα μητρός καθώς και το έτος γέννησης τους. Τότε, κάνοντας «κλικ» στο κουμπί «Αναζήτηση» εμφανίζεται ο πίνακας που δείχνει, μεταξύ άλλων:

τον αριθμό δημοτολογίου
το εκλογικό διαμέρισμα
τον κωδικό του εκλογικού διαμερίσματος
τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος

Αν, ωστόσο, γνωρίζετε τον ειδικό εκλογικό αριθμό τότε θα χρειαστεί απλά να συμπληρώσετε αυτόν τον αριθμό και το επώνυμό σας και θα σας εμφανιστούν τα στοιχεία του τμήματος στο οποίο θα ψηφίσετε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τονίζεται ότι φέτος, λόγω του νέου τρόπου μετάδοσης των αποτελεσμάτων, θα μάθουμε τον νικητή των εκλογών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook