Π.Μαρινάκης -ΝΔ: Ο Τσίπρας τη μία ημέρα παριστάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου και την άλλη τον Ντόναλντ Τραμπ

3

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το ζήτημα της υγείας και η πρόταση για τοπικό νόμισμα που κατέθεσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της τηλεοπτικής συνέντευξης του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην αρχική του τοποθέτηση, ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε: «Όταν είχε ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, θυμάμαι που λέγαμε, το έλεγε και ο πρωθυπουργός, ότι επειδή μετά από πολλά χρόνια, συγκρίνονται δύο διακυβερνήσεις, δύο προτάσεις πρωθυπουργών, ουσιαστικά η ίδια η αλήθεια, η ίδια η πραγματικότητα θα καταρρίψει μύθους ή θεωρίες ατεκμηρίωτες. Αυτό που βλέπουμε, λοιπόν, είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για το πώς θα αυξήσει και άλλους τους μισθούς, επειδή τους αύξησε. Για το πώς θα μειώσει και άλλους φόρους, επειδή τους μείωσε.

Για το πώς θα ψηφιοποιήσει περισσότερο το κράτος, θα οχυρώσει περισσότερο τη χώρα, θα συνάψει περισσότερες συμφωνίες. Θα δώσει περισσότερα κίνητρα για φθηνή στέγη στους νέους ανθρώπους. Θα μειώσει τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με την αύξηση των αδειών για τις νέες μητέρες, για την αύξηση των επιδομάτων. Ένα συνολικό πρόγραμμα που απαντά και στα μεγάλα προβλήματα της τετραετίας που μας πέρασε, όπως το ζήτημα της υγείας, που αντέξαμε όλοι μαζί με τους πολίτες. Μιλάει για συγκεκριμένη αναβάθμιση νοσοκομείων, κέντρων υγείας.

Οι πολίτες κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους μας. Κάποιοι όμως ακούνε τις ερωτήσεις των πολιτών όπως εμείς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσπαθούμε να τις απαντήσουμε. Και κάποιοι απαντούν στα φαντασιακά τους, ακούνε “φωνές του παρελθόντος”».

Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα
Ο Παύλος Μαρινάκης συνέχισε λέγοντας πως «Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τη Δευτέρα παριστάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου, την Τρίτη παριστάνει τον Ντόναλντ Τραμπ και την Τετάρτη θυμάται το άγαλμα του Βελουχιώτη.

Και δικαίωμά του να το κάνει, αλλά ξέρετε, ακούω συνεχώς για τον κύριο Τσακαλώτο και λένε, εντάξει μωρέ, είπε κάτι σε ένα συνέδριο, κάπου μια πρόταση. Ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια. Είχε τη δυνατότητα λοιπόν να κάνει κυβερνήσεις. Επέλεξε λοιπόν δύο ανθρώπους για υπουργούς Οικονομικών. Τον κύριο Βαρουφάκη και τον κύριο Τσακαλώτο. Ο ένας μιλάει για «Δήμητρες» και ο άλλος μιλάει για τοπικά νομίσματα. Δεν είναι δύο πρόεδροι τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δύο άνθρωποι που ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας επέλεξε.

Επειδή ο κύριος Τσίπρας είναι εκ νέου υποψήφιος πρωθυπουργός, δεν είναι κάποιος άλλος. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν αξιολόγησε αυτούς τους δύο. Και ξέρετε κάτι; Δεν είναι μία πρόταση η οποία «την πετάμε» έτσι. Αν είχε έρθει κάποιος σε εμάς, σε ένα συνέδριο, οπουδήποτε, δημοκρατικές διαδικασίες είναι άλλωστε και είχε πει για τοπικά νομίσματα, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε καν θα το συζητούσαμε. Δεν θα αξιολογούσαμε να είναι υποψήφιος. Ένας άνθρωπος ο οποίος διακινδυνεύει τα φάρμακα των ασθενών, εμβόλια σε περίπτωση μιας υγειονομικής κρίσης, τις καταθέσεις των πολιτών, την πορεία της οικονομίας».

Στη συνέχεια, απαντώντας στους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Πρέβεζα το ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου και το Κέντρο Υγείας δεν λειτουργούν με ευθύνη της ΝΔ, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Σε ερώτησή μου προς τον αρμόδιο ΥΠΕάρχη, δεν ισχύουν αυτά που λέει ο κύριος Μπάρκας, δεν έχει κλείσει κανένα κέντρο υγείας. Και μάλιστα στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας έχουμε και καινούργια ασθενοφόρα. Στην υγεία που κουνάει το δάχτυλο ο κύριος Μπάρκας είχαν χρηματοδότηση 3,8 δισ. ευρώ το χρόνο και έχουμε 1,4 δισ. ευρώ παραπάνω».

Ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε επίσης: «Θα πω και ποια άλλα ψέματα μας είπε ο κύριος Μπάρκας, γιατί είπε μόνο ψέματα. Στην υγεία λοιπόν είχαν 3,8 δισ. ευρώ χρηματοδότηση έχουμε 5,2 δισ. ευρώ. Είχαν 550 ΜΕΘ έχουμε υπερδιπλάσιες ΜΕΘ. Είχαν 100.000 υγειονομικούς, έχουμε 108.000 υγειονομικούς, 8.000 παραπάνω στο ισοζύγιο γιατί προσλάβαμε 14.000 και είχαμε και τις αποχωρήσεις.

Στην υγεία έχουμε προχωρήσει και κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακαινίζονται ή να ανακατασκευάζονται 80 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας.

Είπε και κάτι για την PEGA. Το εντελώς αντίθετο από αυτό που είπε λέει το πόρισμα και δεν ξέρουν καν να διαβάζουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Λέει ότι δεν προκύπτει σχέση του πρωθυπουργού με όλο αυτό το οποίο αναφέρεται σχετικά με τις παρακολουθήσεις. Είπε για τον κύριο Τσακαλώτο. Δεν έβγαλε ο κύριος Τσακαλώτος τη χώρα από τα μνημόνια. Ο κύριος Τσακαλώτος εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους Έλληνες πολίτες μας φόρτωσε 29 φόρους. Ο κύριος Τσακαλώτος έκανε 18 μειώσεις στις συντάξεις».

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook