Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Αθήνα για τον Έλληνα πρωτοπόρο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σταύρο Καλλέργη την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11 το πρωί

12

H εκδήλωση διοργανώνεται στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς από την Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (Πειραιώς 155-Διασταύρωση οδών: Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη-Κάτω Πετράλωνα-Αθήνα), η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έλληνα πρωτοπόρο και πρόδρομο του σοσιαλισμού, Σταύρο Καλλέργη, που συνέβαλε τα μέγιστα στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ακαδημαϊκός κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Ήταν πρώτη Μαΐου 1892, όταν ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Συλλόγου, Σταύρος Καλλέργης, άφησε τη σφραγίδα του, οργανώνοντας την 1η, στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Ο ανδριάντας του, στέκει ακίνητος εκεί, εδώ και δεκαετίες ως μια υπενθύμιση πως για τα σπουδαία πράγματα, κάποιες φορές αρκούν λίγοι άνθρωποι με περίσσιο θάρρος.

Το παρόν, στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν και μέλη της οικογένειας του αείμνηστου Σταύρου Καλλέργη, ενώ θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Περιφερειών Αττικής και Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ( ΓΣΕΕ), της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Πολιτιστικών συλλόγων του Λεκανοπεδίου Αττικής (Παγκρήτιος Ένωση, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, Περιφερειακά Σωματεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Κρητική Εστία» κλπ. καθώς και φορέων της Τέχνης και των Γραμμάτων.

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Κρήτης και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στηρίζεται από τα Περιφερειακά Σωματεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση της τιμητικής εκδήλωσης θα ακολουθήσει Δεξίωση από την Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης. Τη δεξίωση θα πλαισιώσει το Μουσικό συγκρότημα του Χαράλαμπου Τερζάκη (λύρα) και Σταύρου Σουλακιώτη (λαούτο) και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας.

Ημερομηνία: Κυριακή 07 Μαΐου 2023

Τοποθεσία: Πειραιώς 155, διασταύρωση οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, κάτω Πετράλωνα

Ώρα: 11.00 π.μ.

Είσοδος: Ελεύθερη

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook