Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Κ. Βορίδη τι ακριβώς συνέβη;

ΣΥΡΙΖΑ για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Κ. Βορίδη τι ακριβώς συνέβη;

7
«Νέες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Εφόσον ευσταθούν, εγείρουν ζητήματα ισότητας που οφείλει να διέπει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργώντας defacto υποψήφιους διαφορετικών ταχυτήτων», αναφέρει κοινή δήλωση των αρμόδιων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με κοινή τους δήλωση ο Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρεται στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τις καταγγελίες για καθυστερήσεις των θεμάτων στους υποψηφίους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, διαδοχικές κυβερνήσεις διοργανώνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη τη χώρα χωρίς προβλήματα.

Μετά την αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού της ΑΑΔΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των σχετικών θέσεων, νέες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το Σάββατο 4/3/2023.

Εκτός των άλλων, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρξαν τρομερές καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων στους υποψηφίους, ενώ δόθηκε χρονική παράταση και παρασχέθηκαν διευκρινήσεις στους εξεταζόμενους σε προχωρημένη ώρα της διαδικασίας κι ενώ αρκετοί υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει… Τα παραπάνω εφόσον ευσταθούν, εγείρουν ζητήματα ισότητας που οφείλει να διέπει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργώντας defacto υποψήφιους διαφορετικών ταχυτήτων.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ομολόγησε άλλωστε και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ με σχετική δήλωσή του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια….Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής της διαδικασίας αυτής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεχώς εξελισσόμενη σχετική τεχνολογία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σέβεται πλήρως το κύρος και την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν εμπιστεύεται μια ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ούτε την απρόσκοπτη διεξαγωγή μιας διαγωνιστικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις μας προχώρησε στη διεξαγωγή ενός γραπτού διαγωνισμού – μαμούθ παραμονές εκλογών, στήνοντας ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας, χωρίς να είναι έτοιμη.

Κ. Βορίδη οφείλετε να δώσετε άμεσα απαντήσεις:

Είναι βάσιμες οι καταγγελίες των υποψηφίων;
Γιατί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρεται στην ανάγκη βελτίωσης του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων; Τι δεν πήγε καλά;
Τι ακριβώς συνέβη στον γραπτό διαγωνισμό;

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook