Άδειασμα Ρουσόπουλου σε Καραμανλή: «Δεν θα του πω τι να κάνει – Εγώ το 2008 που κατηγορήθηκα για σκάνδαλο δεν κατέβηκα υποψήφιος»

13
«Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος αποκάλυψε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Τη θέση ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος φέρνοντας ως παράδειγμα τι είχε κάνει ο ίδιος στις εκλογές του 2009.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο OPEN ρωτήθηκε για το εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν και το να μην είναι υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο να απαντά: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος.

Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ανέφερε ακόμα ότι δεν τόλμησε να πάει στην κηδεία του σιδηροδρομικού που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών αν και με τον πατέρα του ήταν συμμαθητές και φίλοι.

«Θέλοντας να είμαι απολύτως ειλικρινής εχθές δεν τόλμησα να πάω στην κηδεία του παιδιού ενός συμμαθητή μου στην Καισαριανή ένα παιδί που σκοτώθηκε στα 29 του χρόνια. Διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκείνη την ώρα το πολιτικό σύστημα και δη τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στα μάτια των πολιτών είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι. Υπάρχει ευθύνη σίγουρα. Δεν θα ένοιωθε ο καθένας ότι προκαλεί ένας πολιτικός που βρίσκεται εκεί; Ο πολιτικός καλώς ή κακώς σήμερα αντιπροσωπεύει στα μάτια πολλών πολιτών το απόλυτο κακό και ειδικά εάν εκπροσωπεί κόμματα που έχουν κυβερνήσει».

Επισημαίνεται ότι στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως διέρρευσε από κυβερνητικές πηγές τον γνώριζε προσωπικά.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook