ΕΛ.ΑΣ. για τον συναγερμό στο «Ελ. Βενιζέλος»: Δεν προέκυψε κάτι ύποπτο στο αεροπλάνο που ελέγχθηκε για βόμβα

3

Έληξε ο συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την απειλή για βόμβα στο Boeing 737, με 192 επιβαίνοντες, στην πτήση-θρίλερ από το Κατοβίτσε για την Αθήνα.

Μετά την ασφαλή προσγείωση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στις 17:40, ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης η οποία κράτησε αρκετή ώρα, χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Τελικά, η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες αποδείχθηκε ψευδής.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κατά τον έλεγχο που έγινε στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της, δεν προέκυψε κάτι ύποπτο.

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Αεροπλάνο από Πολωνία ειδοποίησε για βόμβα -Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αεροπλάνο που ελέγχθηκε για βόλβα στο «Ελ. Βενιζέλος»:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook