Τι θέλουν τελικά από την ΠτΔ;

24

Κατερίνα Γαλανού

Αιχμές κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας άφησε ο έμπειρος και συνήθως προσεκτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλο για μια συζήτηση με τους φορείς της δικαιοσύνης.

Ο κ. Βίτσας, σχολίασε σε συνέντευξή του, πως η ΠτΔ δεν έχει σχετική αρμοδιότητα, επομένως εγείρονται «ερωτηματικά» και «προς χάριν του Θεσμού» οφείλει να δώσει εξηγήσεις!

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτοβουλία της κ. Σακελλαροπούλου, είναι η πεμπτουσία του αλά κάρτ παραμένει όμως απολύτως συνεπής στο πώς αντιμετωπίζει την Πρόεδρο, ως Θεσμό και ως πρόσωπο.

Ανάλογα με τις ανάγκες και της επιδιώξεις της Κουμουνδούρου έχει και δεν έχει αρμοδιότητες!

Αλά κάρτ, οι πρωτοβουλίες της, κρίνονται ως θεσμικές και αντιθεσμικές από την Κουμουνδούρου.

Η κ. Σακελλαροπούλου «οφείλει» όταν την καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να παρέμβει π.χ για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του έγκλειστου τρομοκράτη Κουφοντίνα που εκβίαζε με την απεργία πείνας την Πολιτεία προκειμένου να διαλέξει τη φυλακή κράτησής του.

Η ΠτΔ λάμβανε επιστολές υπογεγραμμένες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παραινέσεις και απειλές στο Twitter από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του δολοφόνου προκειμένου να συνηγορήσει υπέρ των αιτημάτων του και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να σώσει τη ζωή του …πολύτιμου κράτουμενού τους!  Έφτασαν μέχρι το σπίτι της οι αλληλέγγυοι, πετώντας τρικάκια για να την υποχρεώσουν να παρέμβει.

Οι ίδιοι άνθρωποι της απαγόρευσαν στη συνέχεια να διατυπώνει θεσμική κρίση για τα λαϊκά δικαστήρια, που στήθηκαν στην υπόθεση Λιγνάδη, με τον πολλακισμό να την προπηλακίζει και να δηλώνει «κρίμα και χαράμι η ψήφος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούτο να απαιτεί από το βήμα της ΔΕΘ από την ΠτΔ, μια «σαφή δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το κυρίαρχο ζήτημα με την άρση του απορρήτου». Την υπαγόρευαν οι αρμοδιότητες της; Όχι φυσικά. Το έθετε η ζωή όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Τσίπρας.

Ήταν στις αρμοδιότητές της να δέχεται τον κ. Ράμμο της ΑΔΑΕ στο Προεδρικό Μέγαρο πριν από λίγες μέρες, για να την «ενημερώσει» για τις δραστηριότητες της Αρχής, υπό το εύσχημο πρόσχημα της παράδοσης της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων;

Κατά τα άλλα, η κ. Σακελλαροπούλου οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην Κουμουνδούρου, γιατί υπό τη διπλή ιδιότητά της, δείχνει θεσμικό ενδιαφέρον για τη δικαιοσύνη και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην απονομή της.

Εάν η ΠτΔ είχε την… πρόνοια να συγκαλέσει την ίδια σύσκεψη με την ίδια σύνθεση, όταν απαιτούσαν να παρέμβει για τον Κουφοντίνα, θα της είχαν απαιτήσει άνευ όρου το δικαίωμα να ομιλεί…

Τώρα ζητούν εξηγήσεις κάποιοι, που σε αντίθεση με την ΠτΔ, δεν έχουν ούτε γνώση, ούτε συνείδηση των ορίων του αξιώματός τους και της ζημίας που προκαλείται στη χώρα από το αλά καρτ τους.

  LIBERAL

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook