Το σχέδιο είναι προφανές

0

Δημήτρης Καμπουράκης

Διαβάζω ότι ο Κυριάκος στην ΔΕΘ ήταν «πιο προεκλογικός από ποτέ». Μπούρδες. Συγχέουν τις εποχές, μπερδεύουν το σήμερα με το χθες, και κοιτάζουν τους αριθμούς της οικονομίας δίχως να καταλαβαίνουν γρι. Με κοντά 6% ανάπτυξη το 2021 και με άλλο ένα 5-6% αναμενόμενο για το 2022, αυτά που μοίρασε στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης ήταν λίγα. Αν σκόπευε να κάνει εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο, θα μπορούσε άνετα να μοιράσει τριπλάσια. Τον έπαιρνε.

Μπορεί στην Κουμουνδούρου να έτρεξαν να ξεκλειδώσουν τις αποθήκες που έχουν στοιβάξει τα πλαστικά σημαιάκια των συγκεντρώσεων. Το ίδιο και στην Χαριλάου Τρικούπη. Πλην ο Μητσοτάκης, αντικειμενικά δεν έχει καμία απολύτως  ανάγκη από πρόωρες εκλογές. Δυο χρόνια τώρα προσπαθεί να απογειώσει το αεροπλάνο του, αλλά όλο κάτι τύχαινε και τον κρατούσε στο έδαφος. Παρά ταύτα, είδε να συμβαίνει το αδιανόητο. Μένοντας στο πιο πετρώδες έδαφος που θα μπορούσε να του τύχει, η δημοσκοπική του διαφορά με τον Αλέξη διατηρείται στο πρωτοφανές των δέκα μονάδων.

Ηλίθιος είναι το λοιπόν, τώρα που βλέπει επιτέλους την μύτη του αεροπλάνου του να σηκώνεται από το χώμα και να αντικρίζει τον μακρινό ορίζοντα που πάντα αποζητούσε, να τραβήξει χειρόφρενο για να στήσει κάλπες; Διότι η πιάτσα, η αγορά, οι επενδυτές, τα νοικοκυριά, η πραγματική οικονομία τέλος πάντων, έτσι θα μεταφράσουν τις πρόωρες εκλογές. Σαν χειρόφρενο που θα μας στείλει όλους μας να σπάσουμε τα μούτρα μας στο παρμπρίζ. Γιατί να το κάνει αυτό;

Ας μην ταλαιπωρούνται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ. Ας κάνουν οι μεν το Συνέδριο θέσεων τους και οι δε τις εκλογές για την ηγεσία τους. Έχουν να απασχοληθούν για την επόμενη πολιτική σεζόν, δεν θα πλήξουν. Μετά θα ‘ρθει Πάσχα, έπειτα καλοκαίρι και μετά η επόμενη ΔΕΘ, στην οποίαν ο Μητσοτάκης θα δώσει περισσότερα από τα φετινά. Μετά θα πάει σε διπλές εκλογές την άνοιξη του 2023, με σύνθημα «κυβέρνηση Κυριάκου ή σκορποχώρι Αλέξη;». Και θα τις πάρει άνετα.

Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες και φρούδες επιθυμίες. Ούτε καν ελπίδες

LIBERAL

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook