
Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις, κατασκευές, animation, σχέδια μόδας, έργα-υφαντά, σχέδια τυπωμένα σε ύφασμα, φωτογραφία και ποίηση, συνθέτουν ένα εικαστικό σύμπαν 21 + 8 καλλιτεχνών σε συνομιλία.
Εμείς αυτό που αναγνωρίσαμε αμέσως στην έκθεση του είναι η ευρηματικότητα, η καινοτομία καθώς και το έντονο συναίσθημα σε θέματα που ταλανίζουν την ανθρώπινη ψυχή της σύγχρονης κοινωνίας μας!
Συγχαρητήρια τόσο σε αυτόν όσο και στους υπόλοιπους 29 καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την προσπάθεια του τόσο επιτυχημένα!

Θεματικές Ενότητες έκθεσης. Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες
Η έκθεση αρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:
1η Θ.Ε.: “Τόπος και Παρουσία”. Συμμετέχουν: Μ. Αποστολάκης, Σ. Γιακαμόζη, Τ. Μπακαλούμα, Δ. Μπέλλος, Χ. Τσουμπλέκας, Ν. Λαμπρινός, Σ. Χάιτα.
2η Θ.Ε.: “Κρητική μυθολογία & φύση. Μεταξύ Αφαίρεσης και Παραστατικής εικασίας”. Συμμετέχουν: Δ. Αναστασάκης, Δ. Δαββέτας, Α. Καραμανλή, Β. Σαγκιώτη, Π. Τσακάλου, D. Topalova, J. Liodaki, Σ. Χανιαδάκη,.
3η Θ.Ε.: “Emotions. Το χρώμα ως αίσθημα και συναίσθημα”. Συμμετέχουν: Ε. Βολακάκη, G. Grama, Δ. Λαμπρετσα, Β. Μπέλλου, Ν. Σκιαδά, Ε. Πυτικάκη, Π. Χατζηδάκη.
4η Θ.Ε.: “Meet the artist” & “Live or die”. Συμμετέχουν: Α. Ανδρέου, Μ. Καρκανάκη, Χ. Μαργαρίτης, Σ. Μπακιρτζή, Μ. Μπατζόλης, Μ. Λιτινα, Ε. Ρούσσος.
Την έκθεση συνοδεύει τρίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά-αγγλικά-γαλλικά) με κείμενα της επιμελητικής – επιστημονικής ομάδας έργου, φωτογραφίες των έργων και βιογραφίες των καλλιτεχνών.

Επιστημονική Ομάδα Έργου
Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός τέχνης Πανεπιστημίου Université Bordeaux Montaigne, μέλος Ε.ΔΙ.Π. Εργαστηριακό διδακτικό Προσωπικό, Σχολή ΑΡ.ΜΗΧ. Πολυτεχνείο Κρήτης.
Γεώργιος Ορφανίδης, Ιστορικός Τέχνης – Αρχαιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΑΠΘ & Πανεπιστημίου Τουλούζης ΙΙ.
Μαρία Δρακάκη, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ΜSc Πολιτιστική Διαχείριση, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Λίγα λόγια για τον Ιωάννη Σταθογιάννη
Ο Ιωάννης Σταθογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας, απ’ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση στις Καλές Τέχνες και προσανατολισμό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης Μαθήτευσε πλάι στους, καθηγητές – καλλιτέχνες διεθνούς φήμης Lubaina Himid και Chris Meigh – Andrews. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Arts and Design Network) με ειδίκευση στην κινούμενη εικόνα από το Πανεπιστήμιο Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας και Παιδαγωγική κατάρτιση από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
Το 2006 δίδαξε ως μέλος διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Πληροφορικής και Οπτικοαουστικών Μέσων στο Πρότυπο, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Raffles Education Corporation Singapore, Raffles LaSalle Institute στην Καντόνα, Κίνα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής πορείας του έχει συνεργαστεί με εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Διαφήμιση, τη Μόδα, την Επικοινωνία, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, την Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων, τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και με διάφορους Δήμους.
Υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μελέτες και προτάσεις για την Ψηφιακή Τεχνολογία, την Εικονική Πραγματικότητα και το Κινούμενο Σχέδιο.
Στο 3ο συνέδριο του ΙΑΚΕ στην Κρήτη και στο Αρσάκειο Εκάλης παρουσίασε την εισήγηση του με θέμα «Ομοιότητες με τον κινεζικό πολιτισμό: H περίπτωση του μαιάνδρου στην κινεζική τέχνη».
Το συγγραφικό του έργο εστιάζει στην καταγραφή και διάσωση μύθων. Το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα του με τίτλο “Cultural Travelling between Greece and China” εκδόθηκε στην Κίνα το 2007 και έλαβε σημαντικές διακρίσεις, ενώ το 2010 επανεκδόθηκε μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
Το 2014 δημιούργησε για πρώτη φορά την εικαστική συλλογή μαξιλαριών Is&Zhu Stathoyiannis με σχέδια, χρώματα και αναφορές επηρεασμένα από τους διαφορετικούς πολιτισμούς, κουλτούρες και ταξίδια του καλλιτέχνη. Σχέδιά του εντάχθηκαν στην καλοκαιρινή συλλογή “Theros 2019”, με τον γνωστό σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Ντάσσιο και την εταιρεία Dassios.
Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος, του Συλλόγου «Οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού».










