Τα λόγια του Κρίστιαν Ερικσεν στους συμπαίκτες του: «Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ανησυχώ περισσότερο για το πώς τα πάτε εσείς παιδιά»

Τους συμπαίκτες του από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται κάλεσε ο Κρίστιαν Έρικσεν μόλις μία ημέρα αφότου υπέστη καρδιακή ανακοπή για να τους πει: «Νομίζω ότι αισθάνεστε χειρότερα από εμένα».

Σε βιντεοκλήση του Έρικσεν στο αφεντικό της ομάδας Κάσπερ Γιούλμαν, ο 29χρονος επιθετικός της Ιντερ διαβεβαίωσε την ομάδα του ότι «ανησυχεί περισσότερο» για εκείνους. Υπενθυμίζεται ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε στο γήπεδο λίγο πριν από το ημίχρονο του εναρκτήριου αγώνα του Euro 2020 της Δανίας εναντίον της Φινλανδίας στην Κοπεγχάγη το Σάββατο. Οι γιατροί έσπευσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να τον σώσουν χρησιμοποιώντας απινιδωτή.

«Δεν θυμάμαι πολλά. Νομίζω ότι νιώθετε χειρότερα από εμένα»
Ο Γιούλμαν είπε: «Ο Κρίστιαν ανησυχούσε για εμάς και την οικογένειά του. Είπε: “Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ανησυχώ περισσότερο για το πώς τα πάτε εσείς παιδιά. Νομίζω ότι νιώθετε χειρότερα από εμένα. Νιώθω σαν να ετοιμάζομαι να πάω για προπόνηση τώρα, παιδιά”. Αυτός είναι ο Κρίστιαν. Είναι εκπληκτικός παίκτης αλλά και άτομο. Θα ήθελε να παίξουμε. Ήταν πολύ καλό που τον είδα να χαμογελάει και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε για τον Κρίστιαν. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Ίσως για μερικούς, είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα για να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο, αλλά ίσως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως μια δύναμη για να γίνουμε ένα».

Ο γιατρός της Εθνικής Δανίας, Μόρτεν Μπόζεν, επιβεβαίωσε χθες Κυριακή: «Έφυγε. Του κάναμε καρδιακή ανάνηψη, ήταν καρδιακή ανακοπή. Πόσο κοντά ήμασταν; Δεν ξέρω. Τον επαναφέραμε. Δεν έχουμε εξήγηση για το τι συνέβη».

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν δημιούργησαν μια προστατευτική ασπίδα γύρω του την ώρα που οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Πηγή: iefimerida.gr