Καιρός: Θα κάνουμε Πάσχα… καλοκαιρινό με 32 βαθμούς -Οι χάρτες με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή

Μια γερή δόση από καλοκαίρι θα πάρουμε το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα καθώς ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, συνδυάζοντας την γιορτή του Πάσχα με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται αίθριος με αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Άνοδος θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα
Η θερμοκρασία δεν θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα ανέβει ακόμα περισσότερο και προβλέπεται να φτάσει ακόμα και στους 32 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται μεν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Από την άλλη όμως, η θερμοκρασία θα πάρει ανηφόρα. Θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η άνοδος θα είναι ακόμα και 6 με 8 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τις κανονικές συνθήκες και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και τους 31 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο
Μέχρι και τους 31 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο

Ο υδράργυρος στους 32 βαθμούς την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος προβλέπεται να πάει ακόμα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους και μάλιστα οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Αυτό σημαίνει ότι το μεσημέρι το πατροπαράδατο σούβλισμα του οβελία θα γίνει υπό συννεφιά.

Την Κυριακή του Πάσχα το μεσημεριανό σούβλισμα του οβελία θα γίνει με συννεφιά
Την Κυριακή του Πάσχα το μεσημεριανό σούβλισμα του οβελία θα γίνει με συννεφιά

Παρόλα αυτά όμως, το ψήσιμο του αρνιού θα γίνει με ζέστη. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα από την Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και από τα κανονικά επίπεδα και αναμένεται να ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στους 32 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την Κυριακή του Πάσχα
Στους 32 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την Κυριακή του Πάσχα

Πηγή: iefimerida.gr