Στην κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης ο Χάρης Μαμουλάκης

Στη συμβολική κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης που πραγματοποιήθηκε στην πλ. Συντάγματος στην Αθήνα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«81.000 επιχειρήσεις της εστίασης, με 350.000 εργαζόμενους, βρίσκονται σε απόγνωση. Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνουμε απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από τις επαφές που πραγματοποιούμε με τους εκπροσώπους του κλάδου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά κι ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων και σε άλλους κλάδους, που έμμεσα ή άμεσα στηρίζονται στην εστίαση, είναι μπροστά μας. Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να αλλάξει τακτική. Να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, ενίσχυση της εργασίας και ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής. Μόνο έτσι η επόμενη μέρα θα βρει τις επιχειρήσεις ανοιχτές και τους εργαζόμενους στις θέσεις τους. Μόνο έτσι θα προστατευτεί η κοινωνική συνοχή!».

Η συμβολική διαμαρτυρία με τίτλο «Τα κλειδιά της εστίασης» διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.