ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΒΙΑ: Οργή για τα χημικά και τα ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

14

Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο
*

Ημουν κι εγώ στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα πριν από τρεις ημέρες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, τη στιγμή που έδινε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Οπως ήμουν παρών και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις των πατριωτών (21/01 στη Θεσσαλονίκη και 04/02 στην Αθήνα) κατά της κατάπτυστης, ενδοτικής και προδοτικής στάσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία μας ακολουθώντας υποτακτικά τις εντολές των Γιάνκηδων και της Ε.Ε.
Η προσέλευση του απλού λαού ήταν συγκλονιστική. Δεκάδες χιλιάδες κανονικοί άνθρωποι έρχονταν προς τον Λευκό Πύργο, από κάθε γωνιά της πόλης, κρατώντας σημαίες, λάβαρα, ορθόδοξες εικόνες αγίων και εθνικά σύμβολα. Με συγκίνησε ιδιαίτερα που μανάδες με τα παιδιά τους έδωσαν το δυναμικό «παρών», καθώς και το ότι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ ήταν ανάμεσα στο πλήθος των απλών ανθρώπων που μαζεύτηκε ειρηνικά για να βροντοφωνάξει ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στην ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Αρνητική αίσθηση μου προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καθόλου προβεβλημένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή «πρωτοκλασάτα» στελέχη της, παρόλο που στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έδιναν -έμμεσα και προσεκτικά- την υποστήριξή τους. Αλλά από «τσάμπα μάγκες» έχουμε συνηθίσει πλέον στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Δυστυχώς, η οργάνωση της συγκέντρωσης, καθώς και το πλάνο για το πώς όλος αυτός ο κόσμος των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων θα καταφέρει να πλησιάσει τη ΔΕΘ και να ακουστεί η πατριωτική φωνή του ήταν ανύπαρκτα.
Με το που άρχισε η πορεία, η Αστυνομία απώθησε με σκληρότατο τρόπο τους διαδηλωτές. Δεν πήρε παρά λίγο χρόνο για να κλιμακωθεί δυσανάλογα και εκρηκτικά η βία από την πλευρά των κατασταλτικών οργάνων, και δεκάδες δακρυγόνα εκτοξεύονταν στον ουρανό με στόχο το κέντρο του συλλαλητηρίου, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Πανικόβλητος κόσμος έτρεχε με δάκρυα στα μάτια και υπέρμετρη δυσφορία. Γηραιοί, καταπονημένοι και ευάλωτοι συνάνθρωποί μας λιποθυμούσαν από τον καπνό των χημικών τοξικών που είχαν γεμίσει την ατμόσφαιρα. Κάποιοι από αυτούς έπεσαν στην απελπισία τους στη θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου!

Τέλος, ολόκληρος «στρατός» από ΜΑΤ έφτασε στον Λευκό Πύργο, όπου διέλυσαν τους ελάχιστους από εμάς που είχαμε παραμείνει να διαδηλώνουμε.
Τι προκάλεσε σε όλους τους πατριώτες αυτή η ασύμμετρη βία; Μας γέμισε οργή για την αριστερή κυβέρνηση και μας ατσάλωσε για τις επόμενες ενέργειες στις οποίες θα προβούμε, με τελικό στόχο τη μάχη όλων των μαχών για το Σκοπιανό: το συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά την προσπάθεια για την ψήφιση και νομιμοποίηση του ξεπουλήματος.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook