Τους βαρετούς ή τους μη βαρετούς;

Γράφει ο Δημήτρης Μαύρος

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ της Κεντροδεξιάς είναι η ανανέωση γενικότερα, γεγονός συνδεδεμένο και με το σωστό ή λάθος θανατηφόρο ερώτημα: «Τολμάτε και μιλάτε, ενώ εσείς επί τόσα χρόνια μας φέρατε την κρίση;». Και όλα αυτά σε μια χώρα που οι πολίτες της, γενικά, έχουν «δυσπεψία» στο να αναλύουν προθέσεις, στρατηγικά σχέδια και στόχους μέσα από τοποθετήσεις, πλάνα και πολιτικές αποφάσεις για αφηγήματα και οράματα.

Εχει αποδειχθεί ερευνητικά, κοινωνιολογικά και με οποιονδήποτε επιστημονικό ή μη τρόπο, ότι στην Ελλάδα το εκλογικό σώμα δεν ακούει τι του λένε, αλλά επικεντρώνεται στο ποιος το λέει. Παρακολουθεί την απόδοση του στερεοφωνικού και όχι τη μουσική. Αν εμπιστεύεται την πηγή, τότε όλα καλά καμωμένα. Είμαστε «προσωποκεντρικοί», τι να κάνουμε (sic).

Την ίδια στιγμή δεν θέλουμε να ακούμε και να βλέπουμε ξινισμένους, βαρετούς και μη «ερωτεύσιμους» τεχνοκράτες που όλο μιλάνε για «δυτικόστροφα» καθήκοντα και αριθμούς. Θέλουμε άτομα που με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα και σε τηλεοπτικές «περσόνες» αν το ήθελαν (το είδαμε και το 2015). Ωστόσο, ας δοκιμάσουμε επιτέλους και κάποιους «βαρετούς» στη Βουλή. Το 2012 αλλάξαμε τα 2/3 της Βουλής με τον παλιό τρόπο και είδαμε τα χαΐρια μας μέχρι σήμερα.

ΑΠΟ REAL.GR