Με τους διαχρονικούς Μαδούρο

28

Γράφει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Είχα την αίσθηση πως το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται ακόμα και σήμερα τον Στάλιν και γενικότερα τα κομμουνιστικά καθεστώτα του προηγούμενου αιώνα είναι το ΚΚΕ. Ελα, όμως, που ήρθε ο Σταύρος Κοντονής να πάρει την μπουκιά απ’ το στόμα του Δημήτρη Κουτσούμπα, χαρακτηρίζοντας «πολύ ατυχή» την πρωτοβουλία της προεδρεύουσας Εσθονίας να διοργανώσει συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Η ενέργεια αυτή, λέει ο υπουργός μας, προκαλεί ερωτηματικά (sic) και σε ένα μακροσκελές Δελτίο Τύπου εξηγεί γιατί δεν πρόκειται να πάρει μέρος η Ελλάδα.

Τα επιχειρήματα Κοντονή θυμίζουν τον ενθουσιώδη νεολαίο που μόλις έχει εγγραφεί στην ΚΝΕ. Οπως είναι φυσικό, αρχίζουν με την καταγραφή της σημερινής περιόδου, όπου «οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη». Προφανώς και δεν έχει ιδέα τι αφορούν οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Κοντονής παραθέτει τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η ΕΣΣΔ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ήττα του ναζισμού. Τι κάνεις Σταύρο, κουκιά σπέρνω.

Εν συνεχεία, μας εξηγεί αναλυτικά τι είναι ο ναζισμός και η ιδεολογία που εκπροσωπεί, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον κομμουνισμό. Μάλιστα, ο ιδεολογικά καταρτισμένος Κοντονής εξηγεί στους πρώην συντρόφους Εσθονούς ότι ο κομμουνισμός αποτέλεσε τη μήτρα ιδεολογικών ρευμάτων όπως ο ευρωκομμουνισμός. Τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας Κοντονή…

Η κατακλείδα, ωστόσο, της απαντητικής επιστολής είναι απολαυστική, καθώς ο (και) δημοσκόπος Κοντονής σημειώνει ότι το συνέδριο που διοργανώνει η εσθονική προεδρία «αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα, που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης». Μάλιστα. Και ερμηνευτής της οπτικής του λαού ο υπουργός μας.

Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που θα αρνηθεί να συμμετάσχει στο εν λόγω συνέδριο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σταύρος Κοντονής επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά που θα στεναχωρούσαμε τον σ. Μαδούρο.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook