Τέρμα τα ψέματα – Ηρθε η ώρα της αλήθειας για την κυβερνητική ικανότητα της Αριστεράς

Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης

Και τώρα που μείναμε χωρίς Eurogorup και τελείωσε το άλλοθι της διαπραγμάτευσης, τι κάνουμε; Θα καταφέρουν οι υπουργοί να κάνουν όσα δεν έκαναν τα δύο προηγούμενα χρόνια;

Είναι ερωτήματα που λογικά θα πρέπει να απασχολούν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τους πολίτες.

Γιατί το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων δεν εξαρτάται από την απόφαση του Eurogroup. Δεν καθορίζεται από το αν τελικά θα βγούμε στις αγορές, αν θα απαλλαγούμε από την επιτροπεία και αν τελικά θα καταφέρουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.

Τα προαναφερόμενα και συνεπώς το μέλλον της χώρας εξαρτώνται από εμάς και πιο συγκεκριμένα από την ικανότητα αυτής και των επόμενων κυβερνήσεων, να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις και να παράξουν έργο, το οποίο θα δημιουργήσει μία σύγχρονη, παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία.

Οσον αφορά στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαρτάται αν τώρα για παράδειγμα:

-Ο Γιώργος Σταθάκης προωθήσει την ταχύτερη κατά το δυνατό αξιοποίηση του ορυκτού πλούτο και των υδρογονανθράκων.

-Ο Σταύρος Κοντονής προωθήσει μεταρρυθμίσεις για την ταχεία απόδοση της δικαιοσύνης, ιδίως στο χώρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

-Ο Αλέξης Χαρίτσης σταματήσει να δίνει παρατάσεις σε διάφορους διαγωνισμούς και προγράμματα.

–Ο Βαγγέλης Αποστόλου κάνει πραγματικότητα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του αγροτικού τομέα σε πυλώνα της οικονομίας και της ανάπτυξης.

-Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πατάξει τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και στη συνέχεια μειώσει τη φορολογία επιχειρήσεων και πολιτών.

-Η Ολγα Γεροβασίλη γκρεμίσει το διαφθορείο και καταφέρει να βάλει το Δημόσιο να λειτουργεί υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ των γραφειοκρατών.

-Ο Πάνος Σκουρλέτης αναδείξει τους Δήμους σε θεσμούς που προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες και όχι στους…εκλεγμένους.

-Ο Χρήστος Σπίρτζης προωθήσει τάχιστα τα νέα δημόσια έργα, ώστε να συνεχιστεί η δημιουργία σύγχρονων υποδομών.

-Η κυβέρνηση προωθήσει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Και βεβαίως Αλέξη Τσίπρα πάρα πολλά εξαρτώνται από το αν θα ανεχθείς την αδράνεια των υπουργών σου ή θα αντικαταστήσεις όσους αδυνατούν να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, η οικονομία, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Σε δύο χρόνια μπορούν να γίνουν πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα, όπως δείχνουν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

 Από NEWSIT