Δημοσκόπηση MRB: 6 στους 10 Ελληνες προβλέπουν πρόωρες εκλογές

Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» 6 στους 10 Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης Real News.

Συγκεκριμένα, το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, εξαιτίας σύγκρουσης με τους δανειστές και κοινωνικής αναταραχής.

Όσον αφορά το πώς αισθάνονται οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%).

Μάλιστα η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο», καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Τέλος, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα τους εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.