Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

7
Κοινοποίηση :

 Γράφει η Δρ Καλλιόπη Μπροφίδη

 Ο τομέας της υγείας και της πρόνοιας χτυπήθηκε ιδιαίτερα από το Μνημόνιο. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μία νέα οργάνωση και καλύτερη απόδοση στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατί σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δοθούν λύσεις, αφού η υπομονή εξαντλήθηκε και οι Έλληνες αξίζουν πολλά περισσότερα. Η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, με έμφαση στον οικογενειακό γιατρό, η κάλυψη των διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους και η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, αποτελούν προτεραιότητα μας.

Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην μεγάλη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπου παρά την έλλειψη πόρων, μπορούν να προσφερθούν αξιοπρεπείς και αξιόλογες ιατρικές υπηρεσίες, γιατί έχουμε άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χρειάζεται όμως μια νέα οργάνωση και καλύτερη απόδοση στην λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ν.Δ. δεν υπόσχεται θαύματα από την μία ημέρα στην άλλη. Δεσμευόμαστε όμως για ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των μονάδων υγείας. Δεν υπάρχει πλέον χώρος ούτε για μαθητευόμενους μάγους, αλλά ούτε και για ταχυδακτυλουργούς. Η Ελλάδα χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει από την κρίση και η Ν.Δ. μακριά από ιδεοληψίες και λαϊκίστικες συμπεριφορές, επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της υγείας.

Προκρίνουμε, για παράδειγμα, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού, με στόχο την πρόληψη αλλά και την αποκέντρωση στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την συνεπακόλουθη αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται η κάλυψη των διαγνωστικών εξετάσεων των ανασφάλιστων πολιτών, όπως και η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού ατομικού φακέλου ασφαλισμένου για να υπάρξει άμεση, γρήγορη και χαμηλού κόστους εξυπηρέτηση.

* Η Δρ Καλλιόπη Μπροφίδη, είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη

Κοινοποίηση :