
Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η παραίτηση του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου, αφού σήμερα του ζήτησαν από την κυβέρνηση να περιμένει για 4 ημέρες.
Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι να μεταθέσει την παραίτηση σου από βουλευτής για να ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει πως θα υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα. Ωστόσο στην κυβέρνηση ζουν με το φόβο της απώλειας της δεδηλωμένης και η κάθε ψήφος των πρόθυμων βουλευτών είναι σημαντική. Γι αυτό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που στήριξε την κυβέρνηση και στην ψήφο εμπιστοσύνης και στη συμφωνία των Πρεσπών να μην παραιτηθεί ακόμα. Να παραμείνει στο Κοινοβούλιο και την επόμενη εβδομάδα που θα πάει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία, με συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια.
Μέχρι την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου το πρωτόκολλο αναμένεται να έχει ψηφιστεί και ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια.
Τα επόμενα βήματα
- Κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής από τη Βουλή των Ελλήνων
- Αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης στα Σκόπια με την οποία θα ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η κύρωση της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου
- Αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης από τα Σκόπια προς την Ελλάδα και τον ΟΗΕ ότι η Συμφωνία τίθεται σε ισχύ
- Αποστολή από τα Σκόπια επιστολής προς τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς ότι η χώρα λέγεται πλέον Βόρεια Μακεδονία
- Υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποστολή του στην Ουάσιγκτον









