
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αντιμετώπιση περιστατικού πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα του Φορτηγού – Οχηματαγωγού (Φ/Γ – Ο/Γ) πλοίου «BLUE CARRIER 2», σημαίας Ελλάδας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυκόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επιβαίνουν 28 μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτες, και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο επιχειρούν και σπεύδουν αυξημένες δυνάμεις κατάσβεσης και παροχής συνδρομής: 4 Περιπολικά Σκάφη του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ), 1 Περιπολικό Πλοίο Σκάφος (ΠΠΛΣ), 2 Ταχύπλοα σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 Πυροσβεστικό Πλοίο, 2 Ρυμουλκά (Ρ/Κ), ιδιωτικά σκάφη και παραπλέοντα πλοία.
Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.), το οποίο μεταβαίνει στο σημείο κατόπιν σχετικής εντολής για τη συνδρομή των επιχειρήσεων.
Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.











