Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της βουλευτικής του ασυλίας

4
Κοινοποίηση :

Οι ισχυρισμοί του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη δήλωση “πόθεν έσχες” μου για το έτος 2023 είναι απολύτως αβάσιμοι, δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και υπηρετούν προφανή πολιτική σκοπιμότητα.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία και οι υποχρεώσεις μου έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες Αρχές. Δεν υπάρχει καμία αδικαιολόγητη περιουσιακή μεταβολή ή απόκρυψη, ενώ η προσπάθεια σύνδεσης των δηλώσεων “πόθεν έσχες” μου με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ στερείται οποιουδήποτε πραγματικού ερείσματος.

Οι θεσμικές διαδικασίες που υπηρετούν τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή δεν μπορούν να μετατρέπονται σε εργαλεία επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. Ο κ. Κασσελάκης, χωρίς πραγματικά στοιχεία, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κατασκευάσει ένα ζήτημα εκεί όπου δεν υπάρχει.

Η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επιτελεί το έργο της με αμεροληψία, ελέγχοντας τις δηλώσεις “πόθεν έσχες” όλων των Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου.

Δεν θα ανεχθώ να σπιλώνεται η προσωπική και πολιτική μου υπόσταση μέσα από αβάσιμες αιτιάσεις. Πορεύομαι και κρίνομαι από τους συμπολίτες μου στο άπλετο φως.

Κοινοποίηση :