Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου στον Λόφου Παπούρα

9
Κοινοποίηση :
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη
• τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με στόχο την προστασία του λόφου Παπούρα.
• την τεκμηριωμένη αρχαιολογική σημασία του μνημείου, η οποία απορρέει μεταξύ άλλων από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων καθώς επίσης και 114 Ελλήνων και ξένων επιστημόνων*, ειδικών της Μινωικής αρχαιολογίας, καθώς και την αντίδραση τους για την τοποθέτηση ραντάρ πλησίον του.
Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή του στην τοποθέτηση ραντάρ στον λόφο Παπούρα ή σε περιοχή που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το μνημείο.
Αιτούμαστε
• Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο Λόφο Παπούρα
• Την εύρεση εναλλακτικής τοποθεσίας για την εγκατάσταση των ραντάρ
• Να ολοκληρωθεί η ανασκαφή και να αναδειχθεί το μνημείο ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος με την προβολή που του αναλογεί.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook

Κοινοποίηση :