Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου στην Κέρκυρα, πρόστιμο 30.000 ευρώ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου στην Κέρκυρα, πρόστιμο 30.000 ευρώ

21
Κοινοποίηση :

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛΑΣ στον ιδιοκτήτη του αλόγου στην Κέρκυρα που ξεψύχησε χθες μεταφέροντας μια άμαξα με τουρίστες ενώ ο ήλιος έκαιγε.

Ο ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων ενώ του επιβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή,
Σοκ με τις εικόνες του νεκρού αλόγου στην Κέρκυρα

Οι εικόνες με το άλογο να κείτεται νεκρό στο δρόμο κάνουν από χθες το γύρο του Διαδικτύου και σοκάρουν.

Σύμφωνα με αναφορές το άλογο ξεψύχησε ενώ ανέβαινε μια ανηφόρα στην Κέρκυρα σέρνοντας την άμαξα με τους τουρίστες.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης παρά το γεγονός ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας, σύμφωνα με το MEGA, είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και ένα ακόμη βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που δύο άνδρες επιτίθενται σε περαστικό με ποδήλατο που βλέπει το άλογο στο δρόμο και σταματάει για να δει τι συμβαίνει. Οσα ακολούθησαν είναι αποκαλυπτικά για την κουλτούρα και την αντίληψη ορισμένων σε σχέση με τα ζώα.

Κοινοποίηση :