
Το θέμα των φόρων στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ απασχολεί από χθες τη δημόσια συζήτηση, μετά τις αποκαλύψεις στελεχών του όπως η Ελένη Χρονοπούλου και ο Παναγιώτης Δουδωνής για… φοροεπιδρομή.
Σήμερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, αναφέρθηκε σε μια άλλη σειρά φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τασσόμενος υπέρ της μονιμοποίησής του.
Παραστατίδης για αύξηση φόρων από το ΠΑΣΟΚ
Συγκεκριμένα, ο κ. Παραστατίδης είπε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».
Σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, οι φόροι οι οποίοι αφορούν στην κληρονομιά, στις γονικές παροχές, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».
«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας -αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ- είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.
Πηγή: https://www.iefimerida.gr
Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook










