
Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης (8/9), σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 332 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ληξουρίου.
Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δώσει την ένταση του σεισμού στα 5,3 Ρίχτερ, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αναθεωρήθηκε η εκτίμηση και έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 5,4.
Σχόλια με τα τοπικά μέσα της Ζακύνθου υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Λευκάδα.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος της ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στο iefimerida.gr, πρόκειται για σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς πρόκειται για μια σεισμογενή περιοχή.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αρχικά κατέγραψε τον σεισμό με ένταση 5,2 Ρίχτερ.
Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του κατέγραψε 5,3 Ρίχτερ για τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, ανάμεσα από την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.
Πηγή: https://www.iefimerida.gr
Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook