
Παραδόθηκε η πρώτη έκταση πρασίνου και ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων στο Ελληνικό -μια έκταση όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος- καθώς ανοιξε τις πόρτες του το Experience Park.
- Πρόκειται για ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο δημιουργείται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που πραγματοποιείται στην πρώην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, ενός πάρκου που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
- Στη συγκεκριμένη έκταση, που παραδίδεται από την Lamda Development νωρίτερα από το αναμενόμενο και μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή τής σύμβασης για το Ελληνικό, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες με βάση σχεδιασμό που βασίστηκε στη βιοποικιλότητα της περιοχής.
- Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο σύνολο του σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.
Την ίδια στιγμή που παραδίδεται το Experience Park στο κοινό, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες στο εργοτάξιο του Ελληνικού, που όπως έχει ανακοινωθεί από την Lamda, είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο που έχει στηθεί ποτέ στη χώρα μας, στο οποίο απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων, με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, γερανών και οχημάτων οικοδομής.









