Τρίτη, 5 Μαΐου, 2026
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το καταστροφικό “αποτύπωμα” του σεισμού στην ιστορική Αγκάραθο

Το καταστροφικό “αποτύπωμα” του σεισμού στην ιστορική Αγκάραθο

8
Κοινοποίηση :

Ο φονικός σεισμός προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές – Τι λέει ο Ηγούμενος Ευμένιος- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Βαθιά “πληγωμένη” από το φονικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και τους ισχυρούς μετασεισμούς που έχουν καταγραφεί και έχουν “αποτελειώσει” ό,τι έμεινε όρθιο, είναι και η Ιερά Μονή Αγκαράθου που βρίσκεται κοντά στο Σγουροκεφάλι.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive τα 5,8 ρίχτερ προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά και γενικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στο Μοναστήρι αναμένουν την επίσκεψη κλιμακίων μηχανικών για να καταγράψουν επίσημα τις ζημιές, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση.

Οι εικόνες από τη Μονή δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής, όπως αναφέρει στην κάμερα του Cretalive o Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος :

 

Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου

 

Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου

 

Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου

Μονή Αγκαράθου

Κοινοποίηση :