Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας κατέθεσε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητά τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
«Το κτήριο του εργατικού κέντρου Ηρακλείου που αριθμεί 60 και πλέον έτη από την κατασκευή του, βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, καταγγελίες πολιτών, φορέων και αιρετών, χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος που ελλοχεύει από την πτώση των επιχρισμάτων για τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους πολίτες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε έτι περισσότερο, ύστερα και από τη σεισμική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου του 2021 και έκτοτε, παρά την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων, δεν έχουν συντελεστεί ούτε οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αλλεπάλληλες οχλήσεις προς την Διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), έχει ζητήσει την υπογραφή με την Περιφέρεια Κρήτης της απαραίτητης προγραμματικής Σύμβασης της μελέτης για την ένταξη του κτηρίου του ΕΚΗ στην ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΣΠΑ.
Επειδή η Περιφέρεια Κρήτης έχει προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες για άλλα Δημόσια κτήρια και επειδή η κατάσταση του κτηρίου και η χρήση του είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη και οι εικόνες της απόλυτης εγκατάλειψης, οι εκτεταμένες φθορές, η υγρασία και οι αποκολλήσεις επιχρισμάτων δεν περιποιούν τιμή για τους αρμοδίους» ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναμένει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα έργα που έχουν σχεδιαστεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook








