Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Λ.Αυγενάκης:”Περιφερειάρχη Κρήτης έχουμε, και είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης. Διατηρούμε άριστη συνεργασία, με...

Λ.Αυγενάκης:”Περιφερειάρχη Κρήτης έχουμε, και είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης. Διατηρούμε άριστη συνεργασία, με αμοιβαίο σεβασμό, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε από κοινού για το καλό της Κρήτης και των συμπολιτών μας.”

75
Κοινοποίηση :
Ανάρτηση έκανε ο  Λ.Αυγενάκης αναφορικά με τις φήμες που ακούγονται για το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Κρήτης.
Λέει λοιπόν ο ίδιος χαρακτηριστικά:
“Σήμερα, στην εκπομπή «Οι Αδιάβροχοι» στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1,  μου έθεσαν ένα ερώτημα που ακούγεται όλο και συχνότερα: «Σας ενδιαφέρει ο ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης και η προοπτική ενασχόλησης με αυτήν στο μέλλον;».
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: https://bit.ly/4itoOg2
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα θέματα της Κρήτης – είτε ως Υπουργός, είτε ως Βουλευτής. Πάρα πολλά χρόνια τώρα, η Κρήτη είναι στο επίκεντρο της ενασχόλησής μου. Και στη συνέχεια, και ως Βουλευτής, και ως Γραμματέας του κόμματος, είτε ως Υπουργός, το ενδιαφέρον μου για το νησί μας ήταν και παραμένει αμείωτο.
Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο πρώτος βαθμός θεσμικής και πολιτικής ευθύνης για την Κρήτη ανήκει στον εκλεγμένο Περιφερειάρχη, τον καλό φίλο Σταύρο Αρναουτάκη.
Ξεκάθαρος είναι επίσης και απολύτως θεσμικός ρόλος των 4 Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του νησιού μας.
Ξεκάθαρος είναι και ο ρόλος του American-Hellenic Chamber of Commerce, προέκταση του οποίου είναι και η επιτροπή Κρήτης.
Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ένα διμερές επιμελητήριο με ιστορία 93 ετών, διαθέτει τις μεγαλύτερες ελληνικές και αμερικανικές εταιρείες ως μέλη του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υποκαθιστά τα θεσμικά όργανα που προανέφερα – την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete και τα τοπικά Επιμελητήρια. Λειτουργούμε ενισχυτικά, στηρίζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία που αφορά την ανάπτυξη και το επιχειρείν στην Κρήτη μας.
Περιφερειάρχη Κρήτης έχουμε, και είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης. Διατηρούμε άριστη συνεργασία, με αμοιβαίο σεβασμό, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε από κοινού για το καλό της Κρήτης και των συμπολιτών μας.
Η ισχυρότερη πολιτική και οικονομική δύναμη στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ. Η χώρα μας έχει στραμμένο το βλέμμα της προς τη Δύση, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εμβαθύνει τη συνεργασία της με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι αδιανόητο να έχω δει από κοντά τις δυνατότητες, τη δομή και την οργάνωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου – και φυσικά, τη λειτουργία του παραρτήματός του στη Βόρεια Ελλάδα για 33 χρόνια με εξαιρετική παρουσία – και να μην αξιοποιήσω αυτό το πεδίο επαφών.
Από εδώ και πέρα, είμαι πεπεισμένος ότι το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο, συμπληρωματικά με όλα όσα γίνονται στον τόπο μας. Το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώσαμε τράβηξε το ενδιαφέρον πολύ περισσότερων από όσους φανταζόμουν – τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελεχών της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, ακαδημαϊκών, ερευνητών και επιχειρηματιών.
Ακούστηκαν πολλά πράγματα, και είναι ευθύνη μας να τα συνθέσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα προσφέρει πραγματική αξία στον τόπο μας. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτή η πρωτοβουλία δεν υποκαθιστά την κυβέρνηση, την Περιφέρεια ή τους Δημάρχους, με τους οποίους παραμένουμε συνεργάτες.”
Μένουμε λοιπόν στα λεγόμενα του και θα δούμε αν χρειαστεί να το ξανασυζητήσουμε στο μέλλον!
Κοινοποίηση :