
Για το σαρακοστιανό τραπέζι ενόψει Καθαράς Δευτέρας, ετοιμάζονται οι καταναλωτές οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν τις χαμηλότερες τιμές στα τρόφιμα.
Και η κίνηση φέτος, αλλά και ο βαθμός ικανοποίησης των καταναλωτών, είναι υψηλός λόγω της ποιότητας των αλιευμάτων, των προσιτών τιμών και της αγοραστικής ικανότητας αφού φέτος το αποκριάτικο τριήμερο συμπίπτει με την αρχή του μήνα.
Οι τιμές των σαρακοστιανών
Η γαρίδα γάμπαρη κυμαίνεται από τα 9 έως τα 10 ευρώ, η γαρίδα κόκκινη (νο1, το μεγαλύτερο νούμερο) είναι στα 12 ευρώ, τα θράψαλα στα 7 ευρώ, τα πλοκάμια στα 8 ευρώ, το κατεψυγμένο χταπόδι στοιχίζει 13 ευρώ, στα 15 ευρώ το ενάμιση κιλό και πάνω, ενώ η τιμή στα φρέσκα χταπόδια ξεκινάει από τα 17,90 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 22 ευρώ.
Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι τιμές στον χαλβά και στη λαγάνα
Χαλβάς Δραπετσώνας κλασικός, σοκολάτας και 13,90 ευρώ το κιλό, με τον αμυγδάλου να είναι 1 ευρώ ακριβότερος στα 14,90 ευρώ το κιλό. Ο κόκκινος ταραμάς εισαγωγής είναι στα 7,80 ευρώ το κιλό, ενώ ο λευκός είναι στα 20,90 ευρώ, 1 ευρώ ακριβότερος από πέρσι. Η λαγάνα κοστίζει 3,50 ευρώ το κιλό.









