Συνταγή για υγιεινά cookies

8
Κοινοποίηση :

Τα πιο υγιεινά cookies που υπάρχουν! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπισκότα. Με μια απλή συνταγή, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα υγείας και μερικά ακόμα απλά υλικά, μπορείτε να απολαύσετε, χωρίς ενοχές, μοναδικά cookies. Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα καταστήματα “Καρπός Χωραΐτης” και ξεκινήστε!

Υλικά:

1 ½ φλυτζάνι ωμά καρύδια ή καρύδια πεκάν

1 φλυτζάνι χουρμάδες χωρίς πυρήνα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια σκόνη

Λιναρόσπορους ή chia seeds (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή chia σπόρους σε 3 κουτάλια της σούπας νερό με παραμονή 10 λεπτών στο ψυγείο)

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο

½ φλυτζάνι δάκρυα μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C  και στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Στον πολυκόφτη τροφίμων αλέθουμε τους χουρμάδες με τα καρύδια μέχρι να σχηματιστεί μια εύθρυπτη υφή. Προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια, το αυγό λιναριού ή τους chia σπόρους και το ξίδι. Αλέθουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη, μέχρι να γίνει το μείγμα λίγο πιο κολλώδες από την παραδοσιακή ζύμη μπισκότων. Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.

Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια ομοιόμορφα μπαλάκια ζύμης σε μορφή cookie (μπισκότου) και τα τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 175°C για 12 λεπτά ή έως ότου οι άκρες των μπισκότων να γίνουν ελαφρώς σκληρές. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα, για να κρυώσουν και να σφίξουν.

Σερβίρουμε και αποθηκεύουμε τα υπόλοιπα σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο ή στον καταψύκτη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα cookies αντέχουν μια εβδομάδα στο ψυγείο ή ένα μήνα στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook

Κοινοποίηση :