Βίκυ Φλέσσα: Η πολιτική είναι ακριβώς αυτό…. από τα λόγια να περάσεις στις πράξεις!

76

Καλωσορίζουμε την υποψήφια Ευρωβουλευτή κα Βίκυ Φλέσσα στο entospolis.gr και την ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διέθεσε!

Συνέντευξη στην Έλενα Κουντουράκη-Αρχισυντάκτης ΕΝΤΟSPOLIS.GR

Η κα Βίκυ Φλέσσα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Είναι Δημοσιογράφος – Κλασική φιλόλογος

Πως πήρατε την απόφαση να κατέβετε υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
  
Ασχολούμαι και πάλι με την πολιτική, όπως και στις Ευρωεκλογές του 2019, όχι για να γίνω δημοφιλής. Δόξα τω Θεό, εισπράττω την αγάπη του κόσμου για την έως σήμερα πορεία μου στην δημοσιογραφία. Χαίρομαι, που ο κόσμος  δεν με αντιμετωπίζει ως μία celebrity της ελληνικής τηλεόρασης – κύριε Μπαμπινιώτη συγγνώμη!

Επίσης, δεν κατεβαίνω στην πολιτική για να πλουτίσω. Αν είχα στόχο να κερδίσω χρήματα, θα έπαιρνα άλλες αποφάσεις στην ζωή μου. Δυστυχώς, επικρατεί η αντίληψη από πολλούς ότι  η πολιτική  έχει καταντήσει  ένα μέσο πλουτισμού, ενθυλάκωσης χρημάτων, εξουσίας και προνομίων.
Ο στόχος μου είναι ότι έχω αποθησαυρίσει εντός μου από συζητήσεις με ανθρώπους του πνεύματος, επιστήμονες και ειδικούς που έχουν την γνώση  πώς μπορεί να γίνει η ζωή μας καλύτερη, να επιδιώξω να  υλοποιήσω αυτήν την γνώση  σε πολιτικές  προτάσεις και σε πράξη,  σε έργο. Άλλωστε, η πολιτική είναι ακριβώς αυτό. Από τα λόγια να περάσεις στις πράξεις.
Θα ήθελα να αναδείξω τον Ελληνικό Πολιτισμό στο Ευρωκοινοβούλιο, διότι είναι ο εθνικός μας πλούτος και το υπερόπλο μας για την οικονομική ανάπτυξη.
Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός είναι ο κυκλαδικός και σε ευρεία έκταση και ισχύ , ο Μινωικός, της Κρήτης.
Η Ελλάδα στο μυαλό των Ευρωπαίων σχετίζεται με όμορφη φύση, καλό καιρό και έναν σπουδαίο αρχαίο πολιτισμό.
Θα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η εικόνα με ένα κοινό μάθημα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «ἐξ ἁπαλῶν ὀνύχων»
Έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε αυτά τα παιδιά, τους μελλοντικούς ενήλικους Ευρωπαίους, μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας και της μυθολογίας της χώρας μας με οργανωμένο τρόπο. Σε συνδυασμό με το φιλόξενο κλίμα μας έχουμε την δυνατότητα καθ όλη την διάρκεια του χρόνου να προσφέρουμε μια ψυχαγωγική και ταυτόχρονα διδακτική βιωματική εμπειρία, η οποία θα καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα μας. Θα αναδεικνύει τα ελληνικά πολιτισμικά τοπόσημα αλλά και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου τα προγράμματα βιωματικής μάθησης στα οποία θα συμμετέχουν οι μαθητές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα καθιερώσουν την Ελλάδα μας ως προορισμό ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.
Να γαλουχήσουμε δηλαδή τους νέους Φιλέλληνες.

Επίσης, θα ήθελα να εργαστώ στο Ευρωκοινοβούλιο για ζητήματα, που μάς απασχολούν όλους στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας την χρηματοδότησή τους. Τα παιδιά μας, τους γονείς μας.
Η Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει στον Άνθρωπο, την φροντίδα του, να αγκαλιάσει την ευαλωτότητά του, να φροντίσει την ψυχική του υγεία, να βελτιώσει την ζωή μας.

Άρα, να επενδύσει χρήματα στην καθημερινότητα των πολιτών κατοίκων της. Να διεκδικήσουμε προγράμματα ευρωπαϊκά, κονδύλια. Και εμείς οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες να φορέσουμε την ωραιότερη φορεσιά μας, τον πολιτισμό μας, για να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, την γαστρονομία μας, να βελτιώσουμε τις υποδομές μας κι άλλο. Να γίνουμε περισσότερο Ευρώπη στα κοινωνικά αγαθά, διατηρώντας τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Πως θα κινηθείτε αν και εφόσον εκλεγείτε.

Θα αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση ευρωπαϊκής νομοθεσίας και άλλων κοινών δράσεων, ώστε να προωθηθεί η ανάδειξη του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πνεύματος στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην προσπάθειά μου αυτή θα έχω αρωγούς Ακαδημαϊκούς και Επιστήμονες σε επιστημονικές ομάδες, οι οποίες θα στηρίζουν τις παρεμβάσεις της στο Ευρωκοινοβούλιο ανάλογα με την δράση, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και Δάσκαλός μου κ.Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ.Σταμάτης Κριμιζής, ο Καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ κ.Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών και Καθηγητής στο Harvard κ.Παναγιώτης Ροϊλός και πλήθος άλλοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην Επιστημονική Ημερίδα, την οποία οργάνωσα και συντόνισα στο Ωδείο Αθηνών με τίτλο και θέμα «Η Ευρώπη στο Μέλλον-Επιστροφή στον Άνθρωπο».

Όλοι σύσσωμοι, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, ο ο οποίος στον χαιρετισμό του ζήτησε ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός να βρουν τον δρόμο τους στην Ευρώπη, η «ελίτ» της Επιστήμης και της Διανόησης, σαράντα πέντε Ακαδημαϊκοί και Επιστήμονες έδωσαν όχι μόνον το «παρών» στην Επιστημονική Ημερίδα, αλλά πρότειναν και ορισμένες δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες εφὸσον υλοποιηθούν μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συμβάλλουν στο ὀραμα της ευρωπαϊκής σύγκλισης.
Όλες και όλοι τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει η Ενωμένη Ευρώπη στον Άνθρωπο και τις αξίες του Ανθρωπισμού, οι ρίζες του οποίου ευρίσκονται στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη.

Θα ήθελα, λοιπόν, κυρία Κουντουράκη, αν με εμπιστευτούν οι Ελληνίδες και οι Ἐλληνες- καθώς πρόκειται για μία πανελλαδική εκλογική διαδικασία με σταυρό- και  με επιλέξουν να τούς εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο τα επόμενα πέντε χρόνια, να μού δοθεί η ευκαιρία να αναδείξω τον Ελληνικό Πολιτισμό. Αυτός είναι τα καλά, τα … κυριακάτικά μας ρούχα στην Ελλάδα!Να πασχίσω για ευρωπαϊκά προγράμματα βιωματικής μάθησης, να αγαπήσει η νέα γενιά της Ευρώπης την χώρα μας σε θερινά σχολεία, σε ευρωπαϊκούς  αγώνες, θεατρικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να στηριχθεί και να αναπτυχθεί οικονομικά η ελληνική Περιφέρεια, να μην ξενιτεύονται οι νέοι άνθρωποι.

Να σχεδιάσουμε κοινό βιβλίο Ευρωπαϊκής Ιστορίας όχι με τους ευρωπαϊκούς πολέμους, αλλά επί τη βάσει του κοινού μας πολιτισμού, να ιδρυθούν Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Βιοηθική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, να επανέλθουν οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες, διότι τίς χρειαζόμαστε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, να δοθεί έμφαση και να υπάρξουν πολιτικές για την προσχολική ηλικία, εκεί όπου τίθενται τα θεμέλια του μετέπειτα βίου μας, αλλά και να φροντίσουμε και τα άλλα…ΑΚΡΑ της ζωής μας, τα χρόνια της ωριμότητας. Δεδομένου και του δημογραφικού προβλήματος, οφείλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον των νέων οικογενειών, αλλά και να εγγυηθούμε  το ευ ζην και το ευ πράττειν των ανθρώπων, η πείρα των οποίων είναι πολύτιμη, για να πορευθούμε στο μέλλον.
Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να μού δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορείς να πορευθείς και στην πολιτική, που είναι ένα πεδίο εξίσου σκληρό, όπως η τηλεόραση, με σωφροσύνη και αφοσίωση στους στόχους, με εργατικότητα, φιλότιμο και εντιμότητα.
3.Ποια η σημασία των ευρωπαϊκών πολιτικών για την χώρα μας την Ελλάδα.

Ὀπως γνωρίζετε, κυρία Κουντουράκη, το 70% των νομοσχεδίων, τα οποία ψηφίζονται στην Βουλή των Ελλήνων προέρχονται από το Ευρωκοινοβούλιο. Προτείνονται και ψηφίζονται  πρώτα από τους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι για την επόμενη πενταετία θα είναι  ἐν συνόλῳ στην Ευρωβουλή 720 τον αριθμόν.
Η Ελλάδα θα εκλέξει 21 εκπροσώπους της στο Ευρωκοινοβούλιο. Μικρός αριθμός, για αυτό και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε με την ψήφο μας της επάξιας εκπροσώπησης των συμφερόντων μας στην Ευρώπη.
Να πείσεις δηλαδή ως Έλληνας βουλευτής στην Ευρώπη ικανό αριθμό Ευρωβουλευτών από χώρες με κοινά προβλήματα, ώστε να προτείνεις συνεργατικές δράσεις, οι οποίες θα γίνουν προγράμματα και θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Γιατί πρέπει η Ελληνίδα/ο Έλληνας να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει για την Ευρώπη;

Είναι επιζήμια η αντίληψη  της αποχής, ή της τιμωρητικής ψήφου για το μέλλον της Ελλάδας μας, των παιδιών μας, των εγγονιών και των γονιών μας, όλων μας!
Είναι μία πράξη- αυτογκόλ, διότι μάς στερεί την δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για την πρόοδο της Πατρίδας μας, εκλέγοντας τους ικανότερους και τους εργατικότερους εκπροσώπους μας στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, που είναι η Ευρώπη.
Το Ευρωκοινοβούλιο είναι όργανο εξόχως σημαντικό για την πολιτική, που χαράσσει η ΕΕ σε κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αφορούν άμεσα τις επιμέρους πολιτικές που υιοθετούν και ψηφίζουν στα Εθνικά τους Κοινοβούλια τα κράτη-μέλη.
Άρα, η ψήφος μας είναι καθοριστική για το μέλλον μας και ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι που θα διαπραγματευθούν τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη.

Δηλώσατε ότι αν ήσασταν τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο θα κάνατε απεργία πείνας, προκειμένου να εκφράσετε την αντίθεσή σας στην μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε τζαμί.
Μιλήστε μας γι αυτό.

 
Το ισχυρότερο κεφάλαιο,  η «υπεραξία» της Ελλάδας στην Ευρὠπη αλλά και διεθνώς, είναι ο Πολιτισμός  μας και τούτο πρέπει να τό υπενθυμίσουμε στους εταίρους μας, κυρία Κουντουράκη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαραίτητη προϋπόθεση, βεβαίως, είναι πρωτὐτερα να τὀ συνειδητοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι!

Φρονώ ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός, η υπερδύναμη της Πατρίδας μας, ούτε στην Ευρώπη εκπροσωπείται  επαξίως ούτε διεθνώς. Είδαμε τί συνέβη με την Ιερά Μονή της Χώρας και με την Αγιά Σοφιά.
Δεν ακούσαμε φωνές διαμαρτυρίας από την πλευρά της Ευρώπης. Δεν είδαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποτίθεται ότι είναι το λίκνο του Πολιτισμού,  να υπερασπίζεται την οικουμενική πολιτιστική κληρονομιά, που είναι η Αγιά Σοφιά, η Μονή της Χώρας, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η παρακαταθήκη και η διαχρονική κληρονομιά του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως.
Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει τώρα μία θετική εξέλιξη έπειτα και από την στάση της Τουρκίας να μην αναγνωρίζει το υποτιθέμενο σύμφωνο αγοραπωλησίας της κλοπής στην πραγματικότητα του πολιτισμού μας από τον βέβηλο Έλγιν.
Θα ήθελα να μού δώσετε την δύναμη να είμαι παρούσα στο Ευρωκοινοβούλιο, για να οργανώσω δράσεις και συνέργειες υπέρ του Ελληνικού Πολιτισμού.

Το 1981, χρονολογία ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  ο Βαλερύ Ζισκάρ ντ Εσταίν είπε σε άψογα ελληνικά καθήμενος στο επίσημο δείπνο ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο και τον Πρωθυπουργό της Ελλλαδας Κωνσταντίνο Καραμανλή:
«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν θα ήταν Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα βρει μέσα στην Κοινότητα τις προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ευημερία του. Θα μπορεί να βασίζεται στην ενεργό αλληλεγγύη των κατοίκων του. Είμαστε όλοι, στη γλώσσα μας και στους μηχανισμούς της σκέψεώς μας, παιδιά του Ελληνικού Πολιτισμού. Η Ευρώπη ξαναβρίσκει την Ευρώπη».
Ήλθε, λοιπόν,  η ώρα να υπενθυμίσουμε στην Ευρώπη ποιοι είμαστε.
Νωρίτερα να το συνειδητοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι, επενδύοντας στον Ελληνικό Πολιτισμό για το μέλλον της Πατρίδας μας στην Ευρώπη και την Οικουμένη,εκεί όπου πάντοτε μεγαλουργούσε ο Ελληνισμός.
Θέλω να μού δώσετε την δύναμη να φέρω την φωνή της Ελλάδας του Πολιτισμού στην καρδιά της Ευρώπης , γι ´αυτό και ζητώ 1 από τους 4 σταυρούς σας στις Ευρωεκλογές την Κυριακή 9 Ιουνίου, για να πάμε στην Ευρώπη με Παιδεία και Πολιτισμό, να αποκτήσουμε εθνικό όραμα και εθνική αυτοπεποίθηση.
Να αναλογιστούμε ποιοι ήμασταν, πώς πορευόμαστε τώρα και πώς πρέπει να πορευθούμε στο μέλλον με πυξίδα την υπερδύναμη μας, τον Ελληνικό Πολιτισμό, που είναι η ιδρυτική συνθήκη της Δύσης.

 

Σας ευχαριστώ!

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook