Γιάννης Κουράκης: Η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα, η γνώση και το πάθος για διεκδίκηση είναι χρήσιμα στοιχεία για έναν ευρωβουλευτή!

164

Καλωσορίζουμε τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το Πασοκ-Κίνημα Αλλαγής κο Γιάννη Κουράκη στο Εntospolis.gr  και τον ευχαριστούμε για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Συνέντευξη στην Έλενα Κουντουράκη-Αρχισυντάκτης Εntospolis.gr

Πώς πήρατε την απόφαση να κατέβετε υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου;

 Όταν ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και το Κίνημα σου ζητάνε να βάλεις «πλάτη» δεν το σκέφτεσαι. Μπαίνεις στη μάχη. Έτσι μάθαμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ. Και η μάχη για την Ευρώπη είναι μια μάχη που μου «ταιριάζει» γιατί έχω εμπειρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, αλλά και από την πορεία μου στον Συνδικαλισμό,  στην Αυτοδιοίκηση και στην Κεντρική πολιτική. Ξέρω πώς δουλεύουν και η Αθήνα και οι Βρυξέλλες. Ξέρω να διεκδικώ αποτελεσματικά και να προσφέρω .

 Πώς θα κινηθείτε αν και εφόσον εκλεγείτε; Σε ποια κατεύθυνση θα δώσετε ιδιαίτερη βάση;

 Θα κινηθώ άμεσα για να προωθήσω λύσεις σε ζητήματα και προβλήματα στα οποία έχω αφιερώσει όλη τη ζωή μου και έχω την γνώση και την εμπειρία.

Πρώτον, για την περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση, ώστε κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης να αναπτύσσεται δίκαια και ισόρροπα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη.

Δεύτερον για μία Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα υποστηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους οικονομικά και τεχνικά και θα  αναγνωρίζει την αξία κάθε παραγωγού.

Τρίτον για την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη στην Ευρώπη: με ενεργειακή δημοκρατία, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους εργαζομένους, ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αξιοπρεπείς συντάξεις για τους συνταξιούχους,

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τώρα στο παρόν και στο μέλλον μέσα από μία ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία και μια σειρά από στοχευμένα  μέτρα.

Και τέλος, ίσως το σημαντικότερο: για μια Ευρώπη και μια Ελλάδα φιλικές προς τις νέες και τους νέους.

Που θα εγγυώνται την πρόοδο, την αξιοκρατία, την αυτονομία και θα δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για όλη τη νέα γενιά και όλες τις επόμενες γενιές.

 Ποια η σημασία των ευρωπαϊκών πολιτικών για την χώρα μας την Ελλάδα;

Είναι απλά τα πράγματα: σχεδόν κάθε τι που αφορά στην καθημερινότητά μας περνάει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προφανώς και οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ακόμα το «πάνω χέρι» σε πολλά ζητήματα, αλλά το τι αποφάσεις παίρνουν οι Βρυξέλλες επηρεάζεται καθοριστικά από το αν βρίσκονται στην ηγεσία των θεσμών της Ένωσης προοδευτικοί ή συντηρητικοί πολιτικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρώπη της συνοχής και της περιφερειακής ανάπτυξης άνθισε όταν μεσουρανούσαν προοδευτικοί πολιτικοί όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Ζακ Ντελόρ. Ούτε είναι τυχαίο ότι η λιτότητα ¨θέριεψε¨ όταν το τιμόνι κρατούσαν πολιτικοί που εκπροσωπούσαν συντηρητικές δυνάμεις. Επομένως αν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική Ευρώπη, περισσότερη στήριξη στην υγεία, στην παιδεία, στην απασχόληση και την κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να ψηφίσουμε Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ.

Η αλλαγή είναι στο χέρι μας.

Γιατί πρέπει η Ελληνίδα/ο Έλληνας να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει για την Ευρώπη τον κύριο Κουράκη;

Πρώτα από όλα καλώ κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να συμμετέχουν με την ψήφο τους, γιατί με την αποχή αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Η αποχή δεν έλυσε ποτέ τίποτα. Τους καλώ να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αν πιστεύουν ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και δημοκρατική κι αν θέλουν κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι υπάρχει, προοδευτική, κυβερνητική προοπτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Και τέλος, αν η Ελληνίδα και ο Έλληνας πιστεύουν ότι η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα, η γνώση και το πάθος για διεκδίκηση είναι χρήσιμα στοιχεία για έναν ευρωβουλευτή, θα ήταν μεγάλη μου τιμή αν έβαζαν  έναν από τέσσερις  τους σταυρούς στο όνομα μου.

Σας ευχαριστώ!

 

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook