«Πρώτη συνάντηση δικτύωσης φορέων της τοπικής κοινότητας Κρουσώνα».

3

Στις 19/4/2024 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση δικτύωσης της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τους φορείς της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα με σκοπό τη γνωριμία με τη μονάδα, αλλά και την ανταλλαγή σκέψεων – προτάσεων για συνεργασία.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, του εμπορικού συλλόγου, της αθλητικής ομάδας ΠΑΟΚ Κρουσώνα, του τοπικό συμβουλίου, της ενορίας,  μέλη της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) των δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου, ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου και προσωπικό των υπηρεσιών Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΑΠΗ Κρουσώνα και του Κέντρου Κοινότητας.

Συζητήθηκαν τρόποι υποστήριξης της τοπικής κοινότητας με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων και την πρόληψη παραγόντων κινδύνου σε σχέση με θέματα εξαρτήσεων, και όχι μόνο. Μετά από παράθεση ιδεών από όλους του παρευρισκόμενους προτάθηκαν η διερεύνηση για δημιουργία σχολής γονέων με τους επαγγελματίες της μονάδας -ενώ η θεματολογία τους θα επιλεγεί από τους ίδιους τους γονείς (όρια, συγκρούσεις κ.α.) και η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας με τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Τέλος, εκφράστηκε η επιθυμία για μια νέα συνάντηση σε επίπεδο φορών προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την κοινότητα ευρύτερα και όλοι οι φορείς εξέφρασαν την ανάγκη και συνέχεια των συναντήσεων και για υλοποίηση σταθερών δράσεων πρόληψης στην κοινότητα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεχόμενης συνεργασίας της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τον Δήμο Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα την υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι Κρουσώνα.

Προκειμένου να συγκροτηθεί ομάδα για τις σχολές γονέων παρακαλούμε επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο : 2810711776

 

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook