Μ.Χρυσοχοΐδης: Ως το τέλος του έτους η προκήρυξη των θέσεων!

19

Μέσα στο Δεκέμβριο η προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών είπε ο Υπουργός Υγείας, σήμερα, μετά τη σύσκεψη στο Βενιζέλειο δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη σύσκεψη με τον Διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, η οποία διεξάχθηκε σε καλό κλίμα

 Στη σύσκεψη με τον κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η διοίκηση του νοσοκομείου, ο σύλλογος εργαζομένων και μέλη της τριμελούς επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου, όπως και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως είπε σε δηλώσεις του, κατόπιν, ο κ.Χρυσοχοϊδης, 10 θέσεις γιατρών θα προκυρηχθούν στο Βενιζέλειο ως το τέλος του 2023.

Όπως είπε ο Υπουργός, πρόκειται για:

3 θέσεις αναισθησιολογίας
3 θέσεις ακτινολογίας

1 θέση στη ΜΕΘ
1 θέση Αιματολογίας
1 θέση Ψυχιατρικής
1 θέση Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων

Ζήτησε από την Ιατρική Υπηρεσία να του στείλουν προτάσεις, ώστε τον Ιανουάριο να προκηρυχθούν νέες θέσεις για να καλύψουν κενές θέσεις και ανάγκες.

Αναφορικά με το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ο κ.Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για τοποθέτηση 74 ατόμων ως το τέλος του χρόνου, ενώ θα γίνουν 3.000 προσλήψεις πανελλαδικά.

“Είναι πολιτική απόφαση να ενισχυθεί με προσωπικό το Βενιζέλειο” – είπε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα από το Ηράκλειο προς τη Σητεία σημείωσε ότι είναι “απόφασή μας να ενισχύσουμε το νοσοκομείο της Σητείας για να λειτουργεί πλήρως”.

«Επειδή στην πολιτική, αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του νοσοκομείου, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του και ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, να καλύψουμε και θέσεις οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες και εδώ στην Κρήτη και σε άλλα σημεία της χώρας», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 Ο Ευθύμιος Καρακώστας που εκτελεί χρέη διοικητή του Νοσοκομείου, θα παραμείνει μέχρι την οριστική επιλογή διοικητή, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

Στο Βενιζέλειο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από υγειονομικούς και σωματεία εργαζομένων  που ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Σε ερώτηση για το νοσοκομείο του Ρεθύμνου ο κ.Χρυσοχοΐδης είπε “ένα ένα τα νοσοκομεία”, ενώ αρκέστηκε στη διαβεβαίωση ότι “δε θα αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν”.

Σύμφωνα με τον γιατρό χειρουργό, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Γιώργο Κωστάκη, όπως ειπώθηκε οι 22 αυτές θέσεις θα αφορούν διάφορες ειδικότητες και θεωρούνται ότι είναι “επείγουσες”.

Θεωρείται ότι αποτελούν την πρώτη “δόση” προσλήψεων που θα προκηρυχθούν μέσα στον Δεκέμβριο και μάλιστα με κίνητρα οικονομικά και εξέλιξης.

Εξέφρασε  τέλος την πεποίθηση ότι μέσα στον τρίμηνο από την προκήρυξη θα έχουν τοποθετηθεί οι γιατροί σε αυτές τις 22 θέσεις.

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook