Παναγιώτης Κυριακόπουλος: Ο 29χρονος ερευνητής που μπήκε στην ελληνική λίστα under 30 του περιοδικού Forbes.

7

Η ελληνική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes παρουσίασε την ελληνική λίστα με τους 30 πιο επιδραστικούς και επιτυχημένους νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς όπως το επιχειρείν, η έρευνα, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά και η καινοτομία για το 2024.

Το Forbes αποτελεί μία παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, που εστιάζει στις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και την ηγεσία.

Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στους 30 πιο επιδραστικούς και πετυχημένους νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς για την έρευνα και τη συμβολή του στην ανάδειξη της σημασίας των τεχνολογικών πάρκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος είναι διδάκτορας διεθνούς επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Enterprise Research Centre του Warwick Business School, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την έρευνά του για τα τεχνολογικά πάρκα -για τα οποία έχει μιλήσει στο iefimerida- και την επιχειρηματικότητα, μεταξύ άλλων, τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου ερευνητή για δύο συνεχείς χρονιές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, 2021 και 2022. Επίσης, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας 2022 από το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Νιώθω τεράστια τιμή και περηφάνια ως Έλληνας για την τόσο σπουδαία αναγνώριση που έλαβα για τη δουλειά μου τα τελευταία περίπου 4 χρόνια. Όταν ξεκίνησα να μελετάω τα τεχνολογικά πάρκα ανά τον κόσμο είχα μεγάλα όνειρα, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στη λίστα του Forbes 30 under 30! Η διάκριση από το Forbes, σίγουρα μου δίνει χαρά και ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσω τις προσπάθειές μου για μελέτες σχετικές με τα τεχνολογικά πάρκα. Νιώθω χρέος μου να δώσω πίσω στη χώρα μου τη διάδοση γνώσης», ανέφερε ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος μιλώντας στο iefimerida για τη διάκρισή του από το Forbes.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook