Λιβύη: Δύο νοσηλεύτριες, δύο διερμενείς, ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων -Οι 5 Ελληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

27

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του φρικτού τροχαίου που συνέβη λίγο ώρα μετά την προσγείωση της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φρικτό τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιωτικές νοσηλεύτριες-γιατροί, ένας άνδρας τον ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δύο διερμενείς. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες και οι διερμενείς είναι γυναίκες, ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, τα οποία εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω το φύλο.

Η είδηση προκάλεσε χθες σοκ. Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην πληττόμενη από τις πλημμύρες χώρα έφθασε χθες το μεσημέρι στη χώρα και αμέσως επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με κατεύθυνση την Ντέρνα. Στο δρόμο του ταξιδιού που αναμενόταν να κρατήσει περί τις 4 ώρες, το λεωφορείο ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό τροχαίο. Υπήρξε μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα και το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο λεωφορείο μετέβαιναν 19 άτομα, τα 16 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook