Στο… ρελαντί η πρώτη επικράτηση Καραμαλάκη !

2005

Η επίσημη κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουμε με πραγματικά δεδομένα τη δυναμική των συνδυασμών, αφήνοντας στην άκρη εκείνους που αρέσκονται σε υπερβολές και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο τελικός αριθμός των υποψηφίων κάθε παράταξης σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου, «προσγείωσε» κάποιους στην πραγματικότητα και «γκρέμισε» κάθε προσπάθεια παραποίησης των αληθινών δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο μίας «μάχης» για το δημαρχιακό θώκο Ηρακλείου και με φόντο την απαίτηση των δημοτών να οδηγηθεί η πόλη σε μία νέα εποχή, μακριά από καθετί μίζερο και συνδεδεμένο με το παρελθόν που έχει οδηγήσει τον τόπο στη στασιμότητα και τη μιζέρια. Μακριά από τους «επαγγελματίες» αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και από τη λογική των «μετεγγραφών» που έχει στόχο την αυτοδιοικητική επιβίωση ορισμένων.

Και επειδή τα μαθηματικά σ’ αυτή την περίπτωση υπερισχύουν της… θεωρίας, που έχει καταντήσει κουραστική, η δυναμική των συνδυασμών είναι η ακόλουθη :
362 Καραμαλάκης
331 Καλοκαιρινός
240 Καναβάκη
Τελεία και… αλλαγή παραγράφου που θα έλεγε και ένας… θεωρητικός. Μίας και πιάσαμε τη θεωρία, εμπνεόμενοι από την τακτική κάποιων, ας θέσουμε και κάποια ερωτήματα;
-Αλήθεια, που πήγε αυτή η δυναμική της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» και αυτό το περίφημο ρεύμα προς τον Αλέξη Καλοκαιρινό;
-Πως είναι δυνατόν μία παράταξη – του Μιχάλη Καραμαλάκη δηλαδή – που ξεκίνησε την εκστρατεία της αρκετούς μήνες μετά την δημοσιοποίηση των προθέσεων Καλοκαιρινού, να κλείνει ψηφοδέλτιο άνετα, στο… ρελαντί θα λέγαμε και μ’ ένα προβάδισμα 31 υποψηφίων;
-Που πήγε αυτή η επικοινωνιακή τακτική -Πανεπιστημιακού επιπέδου- της παράταξης Καλοκαιρινού μετά τη χθεσινή διαδικασία; Είχαν προβλέψει αυτή την ήττα ή ζούσαν στο δικό τους παράλληλο σύμπαν; Μάλλον ξέρουμε, που πήγε. Περίπατο!
Επειδή κάναμε αναφορά παραπάνω σε όρους που σχετίζονται με το κλίμα και το ρεύμα, έχουμε να προσθέσουμε. Το κλίμα δυσφορίας στις τάξεις των δημοτών εξαιτίας πρακτικών που υποβάθμισαν το Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, οδηγούν – και αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη χθες – στην επιβράβευση των προσπαθειών Καραμαλάκη. Όταν το «σύστημα» με πρωταγωνιστές αυτοδιοικητικές μαριονέτες από το παρελθόν πέφτει πάνω σε συγκεκριμένο υποψήφιο, στηρίζοντας τον, είναι φυσιολογικό ο απλός δημότης να ακολουθεί αντίθετη πορεία.
Πάμε να κλείσουμε και με μία ακόμα διαπίστωση, κάπως πιο εναλλακτική, έτσι για να χαλαρώσουμε το κλίμα. Το χαμόγελο είναι ο καθρέπτης της ψυχής του ανθρώπου. Δεν χωράει υποκρισία, δεν χωράει μιζέρια και προπάντων δεν χωράει… εκπαίδευση και σεμινάρια, καθώς ή το έχεις ή δεν το έχεις.
Και σ’ αυτή την περίπτωση η νίκη Καραμαλάκη είναι αδιαμφισβήτητη. Όχι στο ρελαντί αυτή τη φορά , αλλά με σβηστή τη μηχανή !

Καλό Μήνα σε όλους!

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook