Οργή με τουρίστρια στη Ρώμη: Σκαρφάλωσε στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να γεμίσει το μπουκάλι της με νερό

83

Ενα νέο περιστατικό βεβήλωσης ιστορικών μνημείων καταγράφηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Φοντάνα ντι Τρέβι με μια γυναίκα να «εισβάλει» εντός του σιντριβανιού για να γεμίσει το μπουκάλι της με νερό.

Σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η άγνωστη γυναίκα φαίνεται να σκαρφαλώνει επάνω στο μνημείο, να φτάνει περίπου στη μέση και να γεμίζει το μπουκάλι της με νερό. Η τουρίστρια προφανώς αγνόησε τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το σιντριβάνι και συμβουλεύουν τους επισκέπτες να μην πατούν το πόδι τους στο νερό. Το βίντεο κλείνει με έναν αστυνομικό να την πλησιάζει.

Το περιστατικό αυτό, το οποίο καταγράφηκε τον Ιούλιο, έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη βιντεοσκόπηση ενός άνδρα που χάραξε το όνομα της κοπέλας του και το δικό του σε έναν από τους τοίχους του Κολοσσαίου.
Αγνόησε τις απαγορευτικές πινακίδες και μπήκε στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να γεμίσει το μπουκάλι της με νερό

Επιστρέφοντας στο βίντεο από την Φοντάνα ντι Τρέβι – ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ρώμης – η γυναίκα που το τράβηξε, Λεξ Τζόουνς, δήλωσε στο Storyful πως έγινε μάρτυρας της απίστευτης αυτής σκηνής κατά τη διάρκεια της ημέρας και αμέσως ήξερε ότι έπρεπε να το καταγράψει. «Ήμουν απλά σαν, ουάου, αυτό είναι τρελό και έτσι άρχισα να το βιντεοσκοπώ» είπε, προσθέτοντας πως και οι άλλοι γύρω της ήταν εξίσου μπερδεμένοι, δεδομένων των αυστηρών κανόνων και της σήμανσης. «Υπήρχαν παντού πινακίδες που έλεγαν ότι αυτό δεν επιτρέπεται» συνέχισε.

Η άγνωστη τουρίστρια φαίνεται τελικά στο τέλος του βίντεο να επιστρέφει από τη μέση του σιντριβανιού και να βγαίνει, κάνοντας σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα. Λίγο πριν διακοπεί το βίντεο, ένας Ιταλός αστυνομικός φαίνεται να κατευθύνεται προς εκείνη, η οποία «προσπαθούσε συνεχώς να εξηγήσει την πλευρά της και δεν καταλάβαινε πραγματικά γιατί είχε πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook