Την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ) Κρήτης καθώς και την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου (ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ηρακλείου) επισκέφτηκε πρόσφατα ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Ξυλούρης

27

Ο κ. Ξυλούρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης, κ. Γιώργο Τσικαλά, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Ηρακλείου, κ. Μιχάλη Σεληνιωτάκη και τον πρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου, κ. Βασίλη Ανδρεαδάκη.

Ο κ. Ξυλούρης ξεναγήθηκε στους χώρους του επιχειρησιακού κέντρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είχε συζήτηση με τον Περιφερειακό Διοικητή καθώς και με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, και τον πρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου σχετικά με τα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική υπηρεσία  στο Ηράκλειο με κυριότερα αυτών τα εξής:

  1. Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα να είναι υποστελεχωμένες όλες οι Υπηρεσίες και τα τμήματα του Νομού. Αποτέλεσμα αυτού είναι η υπερεργασία του προσωπικού χωρίς αμοιβή, οι προληπτικές επιφυλακές, η περιορισμένη χορήγηση αδειών.
  2. Λιγότερα δασικά οχήματα σε σχέση με τις ανάγκες του Νομού- παλαιότητα των υπαρχόντων με το μέσο όρο ηλικίας αυτών να φτάνει περίπου τα 30 έτη.
  3. Έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων για την στέγαση των αναγκών και παλαιότητα με πολλά προβλήματα των ήδη υπαρχόντων κτιρίων.

Λόγω του ότι όμως ήδη διανύουμε την αντιπυρική περίοδο 2023, τα θέματα τα οποία χρίζουν άμεσης επίλυσης, επισημάνθηκαν ιδιαίτερα στον υποψήφιο βουλευτή κ. Ξυλούρη. Σύμφωνα με αυτά :

  • Υπάρχει ανάγκη για άμεση πρόσληψη τεσσάρων εποχιακών πυροσβεστών στο κλιμάκιο της Βιάννου από την κατανομή κάλυψης των κενών.
  • Παράλληλα, είναι αναγκαία η ενίσχυση του στόλου τον οχημάτων στο Ηράκλειο με τη χορήγηση ενός υδροφόρου οχήματος καθώς και ενός τζιπ οχήματος.
  • Επίσης, επισημάνθηκε ότι απαιτείται η ενοικίαση κτιρίου για την κάλυψη των αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου λόγω έλλειψης χώρου.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα με αυταπάρνηση επιχειρεί σε κάθε δύσκολη περίσταση για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της Χώρας. Οφείλουμε να ενεργούμε με ευελιξία για την διευθέτηση των θεμάτων που χρίζουν άμεσης επίλυσης και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της πατρίδας μας» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιώργος Ξυλούρης.

Στις φωτογραφίες: Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης, κ. Γιώργος Τσικαλάς, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης, Πρόεδρος Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου, κ. Βασίλης Ανδρεαδάκης, Υποδιοικητής Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού- Αντιπύραρχος κ. Λουκάκης Ευάγγελος, Προϊστάμενος Γραφείου κίνησης  ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ηρακλείου Αξιωματικός κ. Ζωνάκης Βασίλης.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook