Π. Μπαριτάκης: Η «καρδιά» της Μεσαράς είναι «πράσινη»

0

Στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού περιόδευσε ο κ. Παύλος Μπαριτάκης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά με τους πολίτες για τα προβλήματα της περιοχής και της Μεσαράς γενικότερα.

Ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο Ν. Ηρακλείου, συνομίλησε με αγρότες, παραγωγούς, κτηνοτρόφους, εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου. Παράλληλα πραγματοποίησε επισκέψεις  στην  ΒΙΑΝΑΜΕ ΑΕ στην οποία  συσκευάζονται  και διακινούνται πιστοποιημένα  βιολογικά προϊόντα και στον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου που διακινεί  ένα  μεγάλο  μέρος της παραγωγής κηπευτικών στην Ελλάδα και το  Εξωτερικό.

Ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, στην Δημοτική Κοινότητα, στο ΚΕΠ, στον ΤΟΕΒ στα καταστήματα και την αγορά της περιοχής.

Στη διάρκεια των επαφών του ο κ. Μπαριτάκης τόνισε πως είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως η Μεσαρά είναι ίσως από τις πλέον αδικημένες περιοχές της Κρήτης, καθώς τη στιγμή που προσφέρει τα μέγιστα στην Οικονομία μας, λαμβάνει τα ελάχιστα δυνατά.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ουσιαστική στήριξη των πολιτών σε κάθε επίπεδο. Ένα πρόγραμμα που αφορά περιοχές όπως η Μεσαρά, στην οποία βλέπουμε από τη μια ανθρώπους να πασχίζουν καθημερινά να επιβιώσουν, από την άλλη ελλείψεις σε βασικούς τομείς, όπως είναι αυτοί της Υγείας, της Παιδείας και των Υποδομών γενικότερα. Με τόσους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και η Μεσαρά, διαθέτει κάποια Κέντρα Υγείας, τα οποία θα έπρεπε κατ΄ελάχιστον να είναι σύγχρονα, πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών. Kάτι που πρέπει να γίνει για παράδειγμα στην περίπτωση του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Τυμπάκι.

Εκσυγχρονισμό και στελέχωση απαιτείται και για τα σχολεία της Μεσαράς, πολλά από τα οποία δεν πληρούν ούτε τα βασικά.

Για να μη αναφερθούμε στις ελλείψεις σε Υποδομές. Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το ζήτημα του νερού δεν μπορεί να συζητάμε ακόμη για την εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, ενός έργου που θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης, για πολίτες και αγρότες, που αγωνιούν και δεν ξέρουν αν θα έχουν νερό να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.

Ενώ σχετικά με το οδικό δίκτυο, βλέπουμε επίσης πως οι ελλείψεις είναι μεγάλες, τη στιγμή που τίθεται και το μείζον ζήτημα της σύνδεσης του Νότου και κατά συνέπεια της Μεσαράς, με τον νέο αερολιμένα στο Καστέλι», δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως η στήριξη του κόσμου είναι τέτοια που αποτελεί απόδειξη ότι η «καρδιά» της Μεσαράς είναι «πράσινη».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook