CNN: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες παραλίες της Κρήτης

1

Ακτές για ανθρώπους που θέλουν ησυχία και για όσους επιθυμούν να βρεθούν με πολλούς στο αφιέρωμα του CNN

Πάνω από 1.000 χιλιόμετρα ακτών έχει η Κρήτη – πολλές ακτές είναι πολυσύχναστες, άλλες περιμένουν τους εξερευνητές τους.

Η Κρήτη, γράφει το αφιέρωμα του CNN, είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς στην Ελλάδα για καλοκαιρινή απόδραση. Το αμερικανικό δίκτυο διάλεξε 11 από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, δίνοντας στους διεθνείς αναγνώστες ένα καλό μείγμα ανάμεσα στις τουριστικές και τις λιγότερο πολυσύχναστες.

Στο άγριο νότιο τμήμα του νησιού, στο Αγιοφάραγγο φτάνει κανείς με βάρκα από τα Μάταλα ή την Αγία Γαλήνη. Για όσους είναι πιο τολμηροί, γράφει το CNN, υπάρχει και η επιλογή της πεζοπορίας. Τι αντικρίζει κανείς μετά το δύσκολο ταξίδι; Κάθετα βράχια και ήρεμα, γαλάζια νερά.

Άλλη μια κρυμμένη παραλία, στο νότιο τμήμα του νησιού, τα Γλυκά Νερά απέχουν μισή ώρα με τα πόδια από τη Χώρα των Σφακίων. Πήραν το όνομά τους από το δροσερό νερό που αναβλύζει. Έχουν μια ταβέρνα και μερικά δέντρα, είναι δε φιλική για όσους κάνουν γυμνισμό.

glika-nera-sfakia

Μια φυσική πισίνα κοντά στο μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας, στο δυτικό τμήμα του νησιού, η Βουλόλιμνη είναι καλά φυλαγμένη από τους ανέμους και ιδανική για όσους έχουν μαζί τους αναπνευστήρα.

Βουλολιμνη

Όλοι πλέον τη ξέρουν και πάρα πολλοί την επισκέπτονται τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα το Ελαφονήσι. Αλλά και έτσι δεν έχει χάσει την άγρια ομορφιά του λέει το αμερικανικό δίκτυο. Τα τιρκουάζ νερά, η ροζ άμμος στην ακτή τραβούν οικογένειες, αλλά δεν λείπουν και πιο διακριτικά σημεία για περισσότερη ησυχία.

elafonisi

Παραλία-σταρ του νησιού και «πρωταγωνιστής» σε διαφημιστικά φυλλάδια ο Μπάλος, αλλά δεν απογοητεύει, παρά τη δυσκολία να φτάσει κανένας εκεί. Μόνο να μην ξεχάσει κανένας να φέρει φαγητό μαζί του.

Ξανά στα νότια, στη Μεσσαρά, ο Κομμός που στην αρχαιότητα ήταν και λιμάνι των Μινωιτών περιστοιχίζεται από πράσινα βουνά. Αν και δεν ταιριάζει πολύ σε οικογένειες, φιλοξενεί και γυμνιστές σε μια άκρη της.

Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από κανένα κατάλογο τα Μάταλα, η παραλία που ανακάλυψαν και λάτρεψαν εδώ και δεκαετίες οι χίπις. Δεν είναι μόνο τα νερά, αλλά και το θαυμάσιο τοπίο που τραβά τους τουρίστες

Στο ανατολικό άκρο του νησιού, το Λασίθι, το Βάι είναι μια «μικρή φέτα από Καραϊβική» γράφει το CNN. Μπορεί να είναι πουλσύχναστη παραλία, αλλά με λίγο κόπο και 30 λεπτά σε μονοπάτι, ο ταξιδιώτης που θέλει λίγη ησυχία θα βρει τρεις μικρές απομονωμένες παραλίες.

Ούτε και αυτή η παραλία θα μπορούσε να λείπει από κανένα κατάλογο. Τo Σεϊτάν Λιμάνι, όχι μακριά από τα Χανιά, είναι λίγο δύσκολο να τo βρει κανένας αλλά αποζημιώνουν με το γαλάζιο νερό και τα βράχια.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook