Παρουσιάστηκε η πρώτη Μπάρμπι με σύνδρομο Down

14

Η εταιρεία Mattel παρουσίασε την πρώτη κούκλα Μπάρμπι, η οποία έχει ορισμένα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με σύνδρομο Ντάουν.

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Μπάρμπι, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της.

Αυτή η νέα κούκλα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Ντάουν (NDSS) των ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι.

Μπάρμπι: Τα χαρακτηριστικά της νέας κούκλας
Είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες Μπάρμπι, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν.

Η τρισωμία 21 είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συνδέεται με την ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων.

Η Mattel διέθετε επί δεκαετίες στην αγορά μια λευκή, ξανθιά κούκλα –εκτός ορισμένων σπανίων εξαιρέσεων– όμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας.

Το 2016 παρουσίασε μια «στρογγυλή», μια «μικρή» και μια «μεγάλη» Μπάρμπι. Σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.

Δείτε βίντεο με την παρουσίαση της πρώτης κούκλας Μπάρμπι με σύνδρομο down

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook