Ημερίδα “Αθλητισμός και Νέοι” «Νέων Διά-Λογοι: Διαμορφώνοντας το Αύριο…Σήμερα»

24

Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το διαμορφώσεις. Προϋπόθεση, να προσφέρουμε χρόνο και χώρο, να «ακούμε», να αξιοποιούμε, να αναδεικνύουμε και να επενδύουμε στη νέα γενιά. Οι νέοι είναι δυναμικοί, αυτοδύναμοι και καινοτόμοι.

Από τη Ζηνοβία (Τζίνα) Τσαντρίζου

 

Με αφορμή την ενεργό συμμετοχή μου και υποστήριξη της Ημερίδας “Αθλητισμός και Νέοι” με θέμα «Νέων Διά-Λογοι: Διαμορφώνοντας το Αύριο…Σήμερα», που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου,  το Σάββατο 29 Απριλίου στις 11:00, στο Ηράκλειο Κρήτης (AQUILA ATLANTIS HOTEL), θα αναφερθώ στους νέους και στους εφήβους καθώς και στις προσδοκίες τους.

Η εν λόγω ημερίδα συνιστά μία καινοτόμο συνάντηση και αφετηρία ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των εφήβων και νέων αθλητών. Στόχος της είναι τα παιδιά να είναι οι Πρωταγωνιστές. Να εκφραστούν, να συνομιλήσουν και να προβάλλουν με πάθος τις Προσδοκίες και τα Όνειρα τους για τον Αθλητισμό!

Στόχος μας είναι να μπορούν οι νέοι του σήμερα να μπορούν να διαμορφώνουν το δικό τους Αύριο! Ομιλητές και πρωταγωνιστές λοιπόν, τα παιδιά και οι έφηβοι του νομού μας.

θα μας τιμήσει με την παρουσία του κ ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Ελευθεριος Αυγενάκης δίνοντας στους νεους αθλητες την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του δεδομένου της μεχρι τωρα συνεισφορά του στην αξιοποίηση πολλών αθλητικων εγκαταστασεων στο Ηράκλειο.

Θα μας τιμήσουν με την ενεργό συμμετοχή τους πλείστα σωματεία, θεσμικοί και αθλητικοί φορείς του Ηρακλείου, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για τη ζωή, τον αγώνα και το παράδειγμα του Πρωταθλητή Ποδηλασίας και Παραολυμπιονίκη Νίκου Παπαγγελή, ενός αδάμαστου Ανθρώπου και Πρωταγωνιστή της ζωής.

«Ας δει ο κόσμος πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο άνθρωπος είναι η άτρωτη θέλησή του. Κόντρα σε όλα τα γυρίσματα της μοίρας, ενάντια σε κάθε δυσκολία, έρχεται η βούληση για δράση. Να αρπάξεις τη ζωή από τα μαλλιά. Εν προκειμένω, να την κάνεις μια βόλτα με το ποδήλατο”.

Οι νέοι σήμερα αλλά και οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν την πρόκληση της αλλαγής, της επανεκκίνησης και της ενσωμάτωσης, με την απαίτηση για ευελιξία και προσαρμογή να λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας.

Όπως μεταβάλλεται ο κόσμος, οι νεότερες γενιές έχουν κληθεί να αναπτύξουν μια σειρά από χαρακτηριστικά και δεξιότητες. Να αναδείξουν και να κινητοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Κατά ταύτα, η δέσμευση μας ως κοινωνία των πολιτών προς τα παιδιά αυτά, συνιστά μονόδρομο. Η υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και κυρίως η ανακατεύθυνση των πράξεων μας προς τις προϋπάρχουσες αξίες και στρατηγικές με ορίζοντα το βιώσιμο μέλλον, συνιστά την αποστολή μας ως Άνθρωποι.

Θεωρώ ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το διαμορφώσεις. Όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε να επηρεάσουμε το συλλογικό καλό.

Τόσο η θεωρία, όσο και η πράξη και η ιστορική εμπειρία οδηγούν σε μια δομική διαπίστωση, ότι οφείλουμε να αναζητήσουμε τα απαραίτητα ποιοτικά – πλέον των τυπικών και των ποσοτικών– χαρακτηριστικά. Και αυτό ισχύει για όλα τα επίπεδα.

Η νέα γενιά είναι καινοτόμος και αυτοδύναμη, αλλά συνάμα κινδυνεύει περισσότερο. Απαιτείται ευελιξία και ανθεκτικότητα. Οι σημερινές αποφάσεις διαμορφώνουν την πορεία μας. Να βρούμε το θάρρος να αναλάβουμε την μελλοντική ευθύνη που ενέχουν οι επιλογές του σήμερα. Στόχος μας η συλλογική απομάκρυνση από κάθε εφήμερη στρατηγική.

Το Σάββατο στις 29 Απριλίου λοιπόν, η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στους νέους και τον αθλητισμό. Νέοι αθλητές, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες θα μας ταξιδέψουν με τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις προσδοκίες και τα συναισθήματά τους στον μαγικό κόσμο τους. Θα βιώσουμε τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες τους με ένα δεδομένο. Ότι ο αθλητισμός πρέπει να συνιστά μέρος της ζωής των νέων.  Συμβάλλει στις  ξεχωριστές δεξιότητες τους  και επιτρέπει τη δημιουργία αξίας για όλους μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook