«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», το μήνυμα χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη τη χώρα

4
Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας, σήμερα Πέμπτη 16/03. Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Πάτρα, Ρέθυμνο, Αγρίνιο, Κόρινθο, Πρέβεζα.

Μήνυμα για «δικαιοσύνη» έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανώσεων και φορέων. Με ένα ηπειρωτικό μοιρολόι από το κλαρίνο του Βασίλη Παπαγεωργίου οι συγκεντρωμένοι τίμησαν τα θύματα της τραγωδίας.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, δεν θα σβήσει από τη μνήμη μας», ήταν το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Έπρεπε να συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη για να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών», τόνισε από την Καβάλα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος επισήμανε την ανάγκη «να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» στη διερεύνηση των ευθυνών. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και τοπικοί φορείς της Καβάλας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ δυναμική ήταν η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων και των σχολείων της πόλης.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook