Οι απώλειες «κόστισαν» στον Πούτιν, στέλνει γυναίκες κατάδικους στον πόλεμο.

8
Η Ρωσία στέλνει γυναίκες αιχμάλωτες στον πόλεμο για πρώτη φορά.

Η Ρωσία που είδε πάνω από 1.000 Ρώσους στρατιώτες να σκοτώνονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες, ώθησε τον Πούτιν στην αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν αναφορές ότι η Ρωσία είχε μετακινήσει γυναίκες κατάδικους στην Κουστσέβκα στην περιοχή Κρασνοντάρ, κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με το The Moscow Times, η Όλγα Ρομάνοβα, συνιδρύτρια της οργάνωσης για τα δικαιώματα των κρατουμένων Russia Behind Bars, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του υπουργείου στο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο iStories, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πιθανότατα χρησιμοποιούσε γυναίκες κρατούμενες για να βοηθήσει τις προσπάθειες εισβολής της τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου έτους.

“Τις πήραν από σωφρονιστικές αποικίες στη νότια Ρωσία. Δεν ξέρω ακριβώς ποιες, αλλά δούλευαν στην Κουστσέβκα [στη νότια περιοχή του Κρασνοντάρ]”, δήλωσε η Ρομάνοβα στο iStories.

Σύμφωνα με την υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί μέχρι και 100 γυναίκες κρατούμενες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αν και παραμένει ασαφές αν η στρατολόγηση έγινε σε εθελοντική βάση ή αν οι κρατούμενες εντάχθηκαν με πίεση στον ρωσικό στρατό.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Οι άνδρες κρατούμενοι στρατολογήθηκαν στη Ρωσία κατά δεκάδες χιλιάδες στους οποίους πρότειναν εξαγοράσιμη συμφωνία.

Με βάση την παραπάνω συμφωνία σε όλους όσοι υπηρετούσαν – και παρέμεναν ζωντανοί για έξι μήνες – ακύρωναν τις ποινές.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δολοφόνοι, βιαστές και άλλοι βίαιοι εγκληματίες αποφυλακίζονται και απελευθερώνονται από τον Πούτιν, με τους περισσότερους καταδικασθέντες να υπηρετούν στον ιδιωτικό στρατό του Βάγκνερ.

Αλλά ο επικεφαλής του Wagner, Yevgeny Prigozhin, ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι η ομάδα του δεν θα στρατολογεί πλέον κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία – χωρίς να δώσει εξηγήσεις για το γιατί.

Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ενδείξεις ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εγγράφει απευθείας καταδίκους.

Τον περασμένο μήνα το ουκρανικό γενικό επιτελείο δήλωσε ότι η Ρωσία “προσπαθεί ενεργά να στρατολογήσει καταδικασμένες γυναίκες για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες”.

Κάποιες είχαν στρατολογηθεί από μια γυναικεία σωφρονιστική αποικία στο Snezhnoye, στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ.

‘Είναι επίσης γνωστό ότι αποστέλλονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για εκπαίδευση’, δήλωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook