Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Καργιωτάκης

23
Ο Έλληνας παλαιστής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 130κ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας.

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Πάλης υποταγής που διεξάγεται στην Ρουμανία, κατέκτησε ο Γιάννης Καργιωτάκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής διέπρεψε σε ακόμα μια διοργάνωση και κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 130κ.

Ο Καργιωτάκης που είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στην Ιστορία του αθλήματος, μιας και μετρά πέντε διαδοχικά μετάλλια ξεκίνησε τη διοργάνωση από τον προκριματικό γύρο. Εκεί αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή το 2022 Πολωνό Πιβοβάρσκι και επικράτησε με 5-2.

Η τεράστια αυτή νίκη έδωσε «φτερά» στον Έλληνα πρωταθλητή. Στη συνέχεια ο Καργιωτάκης επικράτησε με 3-2 του Ουκρανού Ισίτσκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ουκρανό Σνίχουρ που πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Κρητικός πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος και επιβλήθηκε με 10-1.

Ήταν η πέμπτη φορά που ο Γιάννης Καργιωτάκης εξασφάλισε ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε μέχρι στιγμής δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια. Στον τελικό βρέθηκε στον δρόμο του o Ραφιγκάεφ. Ο Μολδαβός πρωταθλητής αποχώρησε λόγω τραυματισμού και έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική αποστολή να πανηγυρίσει δεόντως.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook